Патріарх УГКЦ у Варшаві: спитайте в Яценюка, як позбавитися залежності від російського газу

18.03.2018 14:57 6

Патріарх УГКЦ у Варшаві: спитайте в Яценюка, як позбавитися залежності від російського газу

"Війна триває, попри те, що заголовки ЗМІ в Західній Європі уже не говорять про це", - сказав під час міжнародної конференції "Революція, війна та її наслідки", що проходила 16 березня у Варшаві (Польща), Патріарх Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Хочу підкреслити, що ми маємо допомагати собі самі, підтримувати одне одного, адже якщо ти можеш покластися на себе, то зможеш розраховувати на допомогу сусідів та друзів", - зазначив він.

Глава УГКЦ подякував всім тим, хто в Європі на багатьох рівнях пропонував свою допомогу, зокрема через впровадження санкцій проти Російської Федерації, і через це сам зазнає збитків.

"Але дозвольте нагадати вам, в Україні ще гинуть молоді люди, війна триває, попри те, що заголовки ЗМІ в Західній Європі уже не говорять про це", - сказав він.

Він закликав європейських політиків, приймаючи рішення, зважувати політичні та економічні питання, і пам’ятати, що на шальках терезів - людські життя в Україні.

Одним із таких рішень він назвав питання відмови від російського газу.

"Якщо в країнах ЄС ви піднімаєте питання, чи можна повністю відмовитися від російського газу, запросіть колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Він розповість вам, як це можливо. До 2014 було важко знайти країну, яка була б настільки залежна від російського газу й нафти. Україна була дуже залежна. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та його уряд довели, що від цієї залежності можна позбавитися", - наголосив він.

З відомих політиків у конференції "Революція, війна та її наслідки" брали участь 45-й президент Франції Франсуа Олланд та прем‘єр-міністр України 2014-2016 рр. Арсеній Яценюк.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/70476/

Следующая новость
Предыдущая новость

Подача одного из самых популярных казино Український католицький університет проводить краудфандингову кампанію на підтримку Центру підприємництва УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції Где купить аттестат о полном среднем образовании Услуги компании «ФЛАГМАН»: 6 причин использовать профессиональную юридическую консультацию

Публикации