Грецький посол та військовий аташе відвідали Святогірську Лавру

18.03.2018 13:57 21

Грецький посол та військовий аташе відвідали Святогірську Лавру

Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас та військовий аташе Греції в Україні Анастасіос Голнаса 16 березня відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру УПЦ (МП), що на Донеччині.

Почесного гостя зустрів намісник Святогірської обителі, митрополит Святогірський Арсеній.

Крім посади Надзвичайного і Повноважного Посла Греції в Україні, яку пан Георгіос виконує з листопада 2016 року, грецький дипломат є також членом Афінської археологічного товариства і Міжнародного Інституту стратегічних досліджень (IISS) в Лондоні.

Як зазначає сайт обителі, почесні гості відвідали лаврський музей, з якого піднялися в музей ікон та відвідали храм Преподобних отців що, у подвигу просіяли, де приклалися до лаврських святинь.

Грецький посол приклався до мощей преподобномучениці Параскеви Римської, яка, як пояснив почесний гість, є Небесною покровителькою їх сім'ї. Також гості суто помолилися біля мощей великомучениці Варвари, частина мощей якої знаходяться в особливому срібному Мощевик у вигляді вінця. Військовий аташе зазначив, що в Греції ця свята вважається Небесної покровителькою всіх військових, на що владика Арсеній сказав, що в нашому краї вона вважається покровителькою шахтарів.

На завершення паломництва Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні залишив запис у книзі відгуків лаврського музею.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/70478/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить аттестат о полном среднем образовании Вулкан - кладезь ярких эмоций и наслаждения Онлайн-казино PointLoto – лучшие азартные развлечения для геймеров Аудиозаписи православных проповедей бесплатно онлайн Особенности грузоперевозки на Газели

Публикации