Патріарх УГКЦ висунув дві умови майбутньому президенту України

17.03.2019 18:50 9

Патріарх УГКЦ висунув дві умови майбутньому президенту України

Майбутній президент України, кого б не вибрали на цей пост, повинен виконувати два основних завдання – обороняти країну від російської агресії і зберігати європейський курс.

Таку думку в ефірі Обоз ТВ висловив Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук), коментуючи президентську кампанію в країні.

"Треба відштовхуватися від того, які функції і завдання повинен виконувати президент. Ця людина, по-перше, має бути здатною виконувати функції головнокомандувача в країні, яка фактично живе в стані війни", – зазначив першоєрарх.

Також, за його словами, у функції президента входить зовнішньополітичний напрямок розвитку держави.

"Ми як народ оголосили нашим стратегічним бажанням європейську складову розвитку. Ми сказали, що хочемо бути членами європейської спільноти, будувати демократію європейського зразка. Ми повинні подумати, чи здійснить та чи інша особа європейські прагнення українців", – заявив Глава УГКЦ.

Патріарх Святослав (Шевчук) повідомив, що в період виборів молиться за мудрість українського народу: "Ми молимося, щоб мудрість проявилася в кожного виборця і громадянина України в відповідальний для нас період".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/75099/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как не ошибиться, приобретая межкомнатные двери? Сердце дома не кухня, а камин Оздоровление в прикарпатской Сходнице: отели и санатории курорта Зачем нужны надгробия Быстрый и качественный ремонт кофе машины Saeco

Публикации