Патріарх Кирил бере безпосередню участь у провокації конфліктів в Україні, - Віктор Єленський

26.02.2018 21:12 9

Патріарх Кирил бере безпосередню участь у провокації конфліктів в Україні, - Віктор Єленський

Російській Федерації вигідно провокувати конфлікт між віруючими Української Православної Церкви Київського та Московського Патріархатів для дискредитації України на Заході.

Про це в коментарі "Обозревателю" розказав член комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, народний депутат від фракції "Народний фронт" Віктор Єленський.

Народний депутат стверджує, що безпосередню участь в дестабілізації ситуації між православними віруючими бере Предстоятель Російської Православної Церкви – Патріарх Кирило, спецслужби РФ і російська дипломатія.

"Церковне питання – це дуже важлива складова війни, яку веде РФ проти України. Це питання використовувалось достатньо активно ще до початку агресії у 2014 році, а зараз це особливе питання. Вже дуже давно по "церковному каналу" передали розпорядження збирати будь-які факти, які свідчать про утиски віруючих УПЦ (МП) для того, щоб використовувати це для дискредитації України на Заході. Це робиться постійно, і з 2014 року ця активність постійно посилювалась", – каже Єленський.

За словами народного обранця, ніякої ворожнечі між віруючими УПЦ (МП) немає, навіть є випадки, коли віруючі Московського Патріархату громадами змінювали юрисдикцію і переходили до Київського.

"Ворожнечі немає, це спроба використати УПЦ (МП), яка перебуває під началом Московського Патріархату, а та у свою чергу під контролем Кремля, спроби використати цю Церкву для дестабілізації ситуації в Україні", – вважає нардеп.

Нагадаємо, у суботу заступник голови Служби Безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу заявив, що російські спецслужби планують заходи із загострення конфлікту між УПЦ КП і УПЦ (МП). За його словами, для здійснення провокацій росіяни збираються використовувати релігійні організації Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/70224/

Следующая новость
Предыдущая новость

Каталог футболок с огромным списком рисунков 10 простых способов улучшить интерьер квартиры Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Онлайн казино Эльдорадо: как обойти блокировку Samsung J7-2017 один из самых ярких представителей класса бюджетных смартфонов

Публикации