Патріарх Варфоломій звернувся до українців з нагоди 85-х роковин Голодомору

14.11.2018 15:29 12

Патріарх Варфоломій звернувся до українців з нагоди 85-х роковин Голодомору

Вселенський Патріарх Варфоломій виступив зі зверненням до українського народу напередодні 85-х роковин Голодомору в Україні. Патріарх також підтвердив своє рішення надати автокефалію Українській Церкві.

Про це йдеться у його зверненні, яке оприлюднив сайт УПЦ в США.

«Як і кожного року, історична та страждаюча Константинопольська Церква Матір, спілкується з усіма Вами з тягарем на серці, в молитві, згадуючи Голодомор Українського Народу, трагічну та нелюдську подію 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного та жорстокого голоду. Ця трагедія говорить сама за себе, серед інших жорстоких вчинків проти людства та Божого творіння здійснених у двадцятому столітті, як найбільш насильницька трагедія в історія досі відома», - йдеться зверненні.

Патріарх Варфоломій зазначає, що, пам’ятаючи минуле, слід зробити висновки і рухатися вперед у майбутнє із співчуттям та прощенням.

Він також нагадав що Вселенський Престол відповідає за єдність та стабільність Православ'я. Тому Константинополь не може бути байдужим до страждань українського народу через невирішення церковного питання.

«Ми втручаємося, тому, що це є наш обов'язок – виключно на засадах достовірно-церковних, всесвітніх та виключно з наднаціональних критерій – заради істини і традицій Церкви, захисту канонічного порядку та ідентичності Православ'я, завжди для розбудови тіла Христового, а не для себе і не для демонстрування світової сили чи влади. Залишаючись байдужими, ми залишилися б без виправдання перед Богом та історією.

Ця велика відповідальність Матері Церкви, Святої та Великої Церкви Христової, безумовно не має меж. Тому, так само, як і ми надали автокефалію всім помісним Церквам, Священний Синод вирішив надати автокефалію багатостраждальній Православній Церкві в Україні, щоб вона, також приєдналася до повноти Православ'я в єдності та внутрішньому мирі. Тільки Перший Престол Православ'я, Константинопольська Церква, має цю велику відповідальність згідно Святих Канонів», - заявив Вселенський Патріарх.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/73496/

Следующая новость
Предыдущая новость

Богослужения в храме Спиридона Тримифунтского в Минске Монастир на Франківщині перейшов під юрисдикцію Київського Патріархату Бесплатные игровые автоматы в казино На аукціоні продають церкву УПЦ Утепление фасадов по доступным ценам и качественно

Публикации