Порошенко зустрівся з малою групою архієреїв УПЦ і залишає "відкритими двері" для інших

14.11.2018 17:30 0

Порошенко зустрівся з малою групою архієреїв УПЦ і залишає

За словами прес-секретаря президента Святослава Цеголка, ще кілька тижнів тому Порошенко ініціював зустріч з усіма архієреями УПЦ (МП), запросивши їх до Українського дому. Президент планував розповісти про перемовини із Вселенським патріархом, про угоду між Україною та Константинополем і про готовність Фанару сприяти проведенню об’єднавчого Собору Православної Церкви в Україні.
"Але той, хто не хоче результату, шукає причин для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить", - йдеться в коментарі у Фейсбуці прес-секретаря президента, який він оприлюднив увечері 13 листопада.
Цеголко додав, що ані мова ультимативних вимог, ані проведення засідання Синоду за сценарієм, вірогідно, надісланим із Москви, не здатні зірвати процес створення Української помісної церкви. "Президент України готовий до діалогу. Двері Українського дому залишаються відкритими", - резюмував Цеголко.

14 листопада прес-секретар президента України Святослав Цеголко розповів про зустріч Петра Порошенка в Українському домі з представниками групи архієреїв УПЦ (МП), які підтримують надання автокефалії Українській Церкві. Очевидно, йдеться про невелику групу єпископів.
"Петро Порошенко поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом, і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору. Владики розповіли Президенту про безпрецедентний тиск Москви, який чиниться на тих єпископів УПЦ(МП), які готові приєднатися до творення єдиної церкви. Президент Порошенко запевнив, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції. Він також розповів, що Вселенський Патріарх зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні", - пише Цеголко у Фейсбуці.

Особи архієреїв, які були на зустрічі, не розголошуються.

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Обучение танцам в Киеве: сальса за 3 месяца! Виртуальный мир сказочных приключений Уборка загородного дом Міністр з питань тимчасово окупованих територій обговорив з архієреями УПЦ КП ситуацію в Криму і Донбасі Большой выбор подарков на 40 лет

Публикации