Не можна ненавидіти Україну, яка тебе годує – Патріарх Філарет

27.06.2018 22:36 12

Не можна ненавидіти Україну, яка тебе годує – Патріарх Філарет

Після повернення окупованих територій Криму і Донбасу жителів, які негативно ставляться до України, треба перевиховувати. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, інформує Gazeta.ua.

"Цих людей треба перевиховувати. Раз живуть в Україні, повинні любити свою землю, державу і народ. Якщо вони не люблять свою землю, яка їх годує, отже – йдуть неправильною дорогою. Не можна благодійнику плювати в обличчя. Не можна ненавидіти Україну, яка тебе годує або яка тоді дала притулок. Маю на увазі росіян. Які приїхали з Росії і поселилися на українських землях. Прийняла їх Україна? Дала можливість працювати, жити, навчатися? Так. Повинні бути вдячні цій землі і народу, які прийняли тебе. Якщо ти невдячний, це твоя провина, - говорить він. - Їх треба перевиховувати. А це вже обов'язок церкви. Має впливати на християн, щоб любили одне одного, свою землю і державу."

Церква, яка каже, що треба відроджувати імперію, чинить не по-Божому, каже Патріарх.

"Та Церква, яка так вчить, чинить несправедливо, не по-Божому. Бо не захищає свій народ і свою землю. Отже, порушує заповідь Божу. Тому не треба думати, що кожен священик чи єпископ, який вчить так, хоч він і священик, але він грішить. Ті священики, які вчать розділенню – грішать перед Богом," – підсумував Патріарх УПЦ КП.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/71633/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ігрові автомати на гроші Где купить медицинские маски Качественная детская обувь оптом по доступной цене Вас ждут бесплатные игральные аппараты на азартном портале СлотсДок Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске

Публикации