ВРЦіРО закликала українців рішуче протиставитися погромам і переслідуванню за національною ознакою

27.06.2018 23:42 3

ВРЦіРО закликала українців рішуче протиставитися погромам і переслідуванню за національною ознакою

З обуренням і тривогою Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій констатує зростання кількості нападів та погромів, спрямованих проти циган (рома). Внаслідок останнього такого випадку сталося вбивство. ВРЦіРО 26 червня оприлюднила заяву з приводу погромів.

«Ми рішуче засуджуємо такі вчинки. Такого типу дії, ким би вони не були вчинені та якими б гаслами ці злочини не виправдовували себе, є позбавленими гідності, дискредитують Україну, а відтак є справою, що йде на користь ворогам нашої країни.

Кожен мешканець нашої країни, незалежно від своєї національної, етнічної, релігійної належності, повинен почувати себе гідним і повноцінним громадянином своєї держави, а державна влада повинна захищати його права та свободи, найперше – право на життя, здоров’я і вільний розвиток.

Разом з тим ми свідомі проблем через злочини, які чиняться деякими особами циганської (рома) народності та засуджуємо такі злочини. Однак глибоко неправильним є поширювати обурення конкретними кримінальними діяннями на цілу націю чи етнічну групу», - йдеться у заяві ВРЦіРО.

Всеукраїнська рада Церков закликає громадян України рішуче протиставитися погромам і переслідуванню за національною ознакою, що не має нічого спільного ані з релігійними, ані з загальнолюдськими правилами та нормами.

Як повідомляла РІСУ, напад у Львові, внаслідок якого загинув 24-річний юнак Давид та поранення отримали троє людей, серед яких 10-річний хлопчик, став останнім у серії жорстоких дій, скоєних проти ромських поселень за останні два місяці: 20 квітня на Лисій Горі та 7 червня у Голосіївському парку в Києві; 9 травня, в населеному пункті Рудне неподалік Львова; 22 травня у Великій Березовиці, поблизу Тернополя.

25 червня УГКЦ закликала владу покарати винних у погромі ромів біля Львова, а громадян України – "рішучо протиставитися такого типу поведінці". З різкою критикою нападів на ромські табори 26 квітня виступила Спільнота святого Егідія та єпископи РКЦ в Україні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/auccro/71632/

Следующая новость
Предыдущая новость

Украинский Вулкан - где выбрать лучший вариант? Красивые и качественные ножи от бренда Arcos Ребенок с умными часами всегда под контролем История создания храма Святого Климента в Одессе Букмекерская контора, которая предоставляет выгодные условия

Публикации