На Київщині відбувся міжконфесійний семінар з розвитку партнерства у подоланні ВІЛ/СНІДу

19.12.2017 0:12 9

На Київщині відбувся міжконфесійний семінар з розвитку партнерства у подоланні ВІЛ/СНІДу

Протягом семінару священнослужителі Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Євангельських Християн-Баптистів, Євангельських Християн-Баптистів П’ятидесятників поглибили свої знання щодо комплексу питань пов’язаних з проблематикою ВІЛ/СНІДу. Важливим елементом було проходження священнослужителями тестування на ВІЛ, щоб своїм особистим прикладом заохотити усіх до цього важливого способу профілактики та протидії епідемії. Адже захворіти може кожна людина, а вчасно виявлена хвороба дозволить врятувати життя.
Представники громадського сектору дізналися про багаторічний досвід діяльності Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) у сфері протидії епідемії. Вони мали можливість ознайомитися з головними положеннями відповідних Концепції та Стратегії, які були затверджені очільниками Церков та релігійних організацій України.
Захід відвідав керівник ЮНЕЙДС (Об'єднана програма Організації Об'єднаних Націй з ВІЛ/СНІД) в Україні Яцек Тишко. Він привітав усіх присутніх та вручив сертифікати священослужителям, які протягом року брали участь у навчальній програмі з подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, яку організувала Комісія з питань соціального служіння ВРЦіРО за підтримки ЮНЕЙДС на базі «Елеос-Україна».
Під час спільної роботи в групах учасники мали можливість випрацювати конкретні моделі та напрямки співпраці. У результаті обговорень були напрацьовані практичні рекомендації для розбудови міжсекторального партнерства.
Серед задач на майбутнє розгортання співпраці у регіонах, проведення сумісних круглих столів, введення в місцеві координаційні ради з протидії епідемії ВІЛ/СНІДу релігійних лідерів, які пройшли спеціальне навчання, мають специфічні знання та навички.
Захід був організований БО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ», завдяки співпраці з «Елеос-Україна» та підтримці Комісії з питань соціального служіння Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Громкая новинка от Gucci: свитер-балаклава Принципы гармонии в жизни Мужские кожаные сумки – удобство и стиль Высококачественные и надежные вызывные панели Єпископ УПЦ вибачився за поведінку священика, який зневажив пам'ять воїна АТО

Публикации