На Великдень-2018 керівники церков бажають українцям миру і єдності

08.04.2018 0:04 18

На Великдень-2018 керівники церков бажають українцям миру і єдності

Зокрема, патріарх Філарет, очільник УПЦ Київського Патріархату, у своєму посланні з нагоди Великодня привітав вірян, керівництво країни, а також "наших славних захисників – Збройні сили України, які не шкодують свого життя з любові до своєї Батьківщини". Глава УПЦ КП нагадує всім, що "Христос... воскрешає наші душі і надихає нас на самовіддане служіння своєму народу, своїй державі в ім’я любові до Бога і людини".

У пасхальному посланні митрополита Онуфрія, очільника УПЦ (Московського Патріархату), також згадується ситуація, в якій опинилася Україна: "Молімося, щоб Господь простив усіх нас і благословив миром нашу Українську землю і всіх нас, хто живе на ній, і тоді ми будемо синами спасіння і вічного життя. Щастя не буде для нас лише рідким гостем нашої душі, воно буде нашим постійним благодатним духовним скарбом".

Митрополит Макарій, предстоятель УАПЦ, у своєму посланні закликає: "У яких би складних ситуаціях ми б не знаходилися, які б життєві печалі чи горе не торкнулися б нас, ніколи не занепадаймо духом, не втрачаймо надії на нашого Спасителя. Цими словами я звертаюся насамперед до батьків, дітей, чоловіків та дружин, які втратили на полях бою своїх близьких на Сході України. Однак, пам’ятаймо, що ми не самотні. У цьому запевняє нас апостол Павло, кажучи: «Господь близько» (Фил. 4:5)".
Верховний архієпископ Святослав, глава УГКЦ, у пасхальному посланні до вірян говорить: "Усім вам, в Україні й на поселеннях сущим, засилаю свої сердечні вітання разом із щирими молитвами. Усім військовим та їхнім сім’ям, усім переселенцям, усім, що плачуть на окупованих територіях і в Криму, усім полоненим і ув’язненим сумління свого ради і ради любові до України, усім хворим і стражденним, тим, що на далеких заробітках за кордоном, - кожному з вас зичу передусім радості Божої!".
Великоднє вітання голови Конференції римсько-католицьких єпископів, архієпископа-митрополита Львівського Мечислава Мокшицького наголошує: "Якщо ж віруємо, що Христос Воскрес, що Він живий і перебуває серед нас, то хто зможе нас із Ним розлучити? Хто зможе позбавити нас Його любові, що перемогла ненависть і подолала смерть? Воскреслий Господь супроводжує нас дорогами нашого життя, Він присутній у Євхаристії під видом хліба і вина, Він освітлює наш розум дарами Святого Духа. У Ньому – наша надія, у Ньому – справжній мир всього світу".
Керівники баптистської спільноти України - Валерій Антонюк, Ігор Бандура та інші, вітаючи християн зі святом, зазначають: "Ми щиро дякуємо за ваші молитви, за ваше відкрите серце і підтримку для України. Не дивлячись на відстані, які розділяють нас, ми молимося про тісну спільну працю заради поширення Євангелія, і в своїх молитвах дякуємо Господу за ваше служіння".
"Воскресіння Христа продемонструвало всьому людству і на всі віки потужну силу Божої Правди – бо вона вічна, Любові – бо вона безсмертна, Життя – бо воно сильніше смерті...", - говориться у привітанні Михайла Паночка, старшого єпископа Української Церкви Християн Віри Євангельської (УЦХВЄ).
Пасхальне послання Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України (Константинопольський Патріархат) говорить про необхідність молитви за єдність України: "У це величне свято Святої Пасхи Господньої ми молитовно просимо Воскреслого Христа Спасителя і Бога нашого, щоб Він Благословив наш український народ і подав йому єдність, мир, духовне і економічне зростання".

Там же зазначається: "В цьому році ми будемо відзначати 100-літній Ювілей нашої УПЦ в Канаді і УПЦ США. Згадаймо у своїх молитвах всіх фундаторів, жертводавців і будівничих наших храмів і стараймося продовжувати їхню працю на користь Святої Церкви."
У великодньому посланні Вселенського патріарха Врфоломія говориться: "Євангеліє Воскресіння, це "спільне свято всіх", скасування сили смерті всемогутньою любов'ю, звучить сьогодні в суспільстві, наповненому соціальною несправедливістю та пригніченням людської особистості, в світі, який нагадує Голгофу біженців з безліччю невинних дітей. Воно оголошує з глибини, що перед Богом людське життя має абсолютну цінність".

Глава РПЦ, звертаючись у святковому посланні до своїх вірян, в т.ч. з України, згадує про мучеників за Христа, які мужньо зустрічали будь-які страждання. "Яскравий приклад явили нам і новомученики Церкви Російської, які безстрашно прийняли сповідальні вінці в роки гонінь на віру в XX столітті", - нагадує вірянам глава РПЦ.
Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Переваги курортного селища Если хотите увидеть рай на земле – поезжайте на остров Бали Тысячи люстр на одном сайте На Луганщині селяни звинуватили настоятеля 100-річної церкви в її руйнації Важность утвари для восприятия церкви

Публикации