Нарада координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії з православно-католицького діалогу відбулася без РПЦ

20.11.2018 23:42 0

Нарада координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії з православно-католицького діалогу відбулася без РПЦ

13–17 листопада 2018 року в монастирі “Бозе” в регіоні П’ємонт (північна Італія) відбулися наради Координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії для богословського діалогу між Православною і Католицькою Церквами.

У нарадах взяли участь 20 членів Комітету – десять православних і десять католиків, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Усі православні учасники Комітету, а саме представники Вселенського Патріархату, Румунської, Сербської, Кіпрської, Елладської, Єрусалимської та Олександрійської Церков, брали активну участь у нарадах. На прибули лише представники Російської Православної Церкви.

Комітет досліджував робочу версію тексту під назвою «Примат і синодальність у другому тисячолітті та сьогодні», який підготувала змішана підкомісія. Координаційний комітет дасть свою оцінку відредагованій версії робочого тексту на своїй наступній зустрічі, котра запланована на листопад 2019 року.
У зв’язку з конфліктною ситуацією, яка виникла між Вселенською Патріархією та Російською Православною Церквою, було погоджено надалі продовжувати богословський діалог між Православною і Католицькою Церквами.
Співголовами нарад були архиєпископ Йов Геча (Вселенський Патріархат) і кардинал Курт Кох (президент Папської ради для сприяння єдності християн).
Українську Греко-Католицьку Церкву на цих нарадах представляв о. д-р Іван Дацько.

Основою нарад є розроблення документа про примат і синодальність у другому тисячолітті і сьогодні, який заплановано ухвалити на наступній пленарній сесії Міжнародної змішаної комісії.

Учасники нарад беруть участь у літургійному житті монахів спільноти “Бозе” і зустрілися окремо з засновником монастиря о. Енцо Б’янкі (Enzo Bianchi), якому виповнилося 80 років, і відзначили 50-річчя заснування цього монастиря.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/73594/

Следующая новость
Предыдущая новость

Информационный сервис для организации похорон Свои услуги предоставляет специалист по ремонту паркетных покрытий Лучшие изделия из камня Качественные детали для аппаратов УЗИ от производителя Религиозные книги для верующих людей

Публикации