Митрополит Олександр (Драбинко): Я не прийшов до ПЦУ терпіти "старечі витівки"

27.06.2019 22:41 0

Митрополит Олександр (Драбинко): Я не прийшов до ПЦУ терпіти

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Православної Церкви України Олександр Драбинко вважає, що рішення Синоду ПЦУ щодо почесного Патріарха Фідарета мало б бути жорсткіше.

Про це він розповів у інтерв’ю Обозревателю.

«Річ у тім, що дуже серйозно порушені канонічні основи буття Церкви, - сказав єрарх, - Є поняття ікономії, є поняття поблажливості, але і не можна допускати беззаконня, яке руйнує основи. Вже сьогодні, на перших етапах становлення Православної Церкви України, ми спостерігаємо, по-перше, про-Чистопровулківську діяльність колишнього київського митрополита на внутрішню дестабілізацію, по-друге, відкидання всіх нормативних основ буття нової юрисдикції, як-от: Томос, дарований Патріархом Варфоломієм, сам Помісний Собор, Статут Церкви, та й, за великим рахунком, і рішення Синоду Вселенського Патріархату про реабілітацію самого колишнього київського митрополита».

«Можна, звісно, послатися на те, що це "вікові зміни", як це називають. Але це шкодить Церкві. Я не прийшов до Православної Церкви України терпіти "старечі витівки". У таких випадках людина має бути ізольована від суспільства з усіма почестями. Якщо немає можливості адекватної розмови і розуміння — є поняття судово-медичної експертизи. Сам тричі проходив і рекомендую всім, хто обіймає або намагається обіймати посади, пов'язані з публічною відповідальністю. Як хтось правильно зауважив, щоб людина з проблемами не спалила власний будинок, у неї відбирають сірники.

Мені здається все ж, що митрополит Філарет у здоровому глузді, але у нього є "хороші помічники", які провокують його на подібні дії. Він досить хороший політик і психолог. І його намагаються представити як мученика. Так ось, цей "вінець" Священний Синод йому і не надів», - наголосив митрополит ПЦУ.

Як вже інформувала РІСУ, 24 червня Священний Синод ПЦУ прийняв рішення підпорядкувати усі парафії та монастирі Києва Предстоятелю ПЦУ Епіфанію. До останнього часу ними опікувався почесний Патріарх Філарет.

Синод також, беручи до уваги особливі заслуги в минулому перед Українською Православною Церквою, вирішив залишити владику Філарета у складі єпископату Православної Церкви України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76307/

Следующая новость
Предыдущая новость

Индивидуальный трансфер из аэропорта «Суварнабхуми» Єпископ УПЦ вибачився за поведінку священика, який зневажив пам'ять воїна АТО Надежная и стильная Toyota – лучший выбор для города Ритуальные услуги по доступным ценам Интернет портал Zolotoi Baton и игровые автоматы

Публикации