У РПЦ зробили неочікувані висновки про правду у серіалі "Чорнобиль"

28.06.2019 0:42 0

У РПЦ зробили неочікувані висновки про правду у серіалі

Аналізуючи в ефірі телеканалу РПЦ "Спас" телесеріал "Чорнобиль", перший заступник голови Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Московського Патріархату, член Громадської палати РФ Олександр Щипков 24 червня заявив, що однією з головних ідеологічних завдань серіалу є нанесення репутаційного збитку як російської техніці і науці взагалі, так і ядерній промисловості в цілому, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт А. Щипкова. Про це повідомляє “Релігія в Україні”.

Серед головних тем фільму Щипков виділив прагнення показати російських вчених і інженерів недбалими. Сам факт вибуху на Чорнобильській АЕС повинен нагадати всьому світу, що російська техніка ненадійна, а користуватися нею вкрай небезпечно. Щипков нагадав, що державна корпорація “Росатом” вже багато років тримає першість у світі за кількістю енергоблоків АЕС у зарубіжному портфелі проектів. Це означає, що саме Росія сьогодні займає фактично перше місце з продажу ядерних реакторів за кордон. Після аварії на АЕС Фукусіма-1, де стояв атомний блок американського виробництва, затребуваність американських енергоблоків в світі різко впала, вважає Щипков.

У зарубіжних ЗМІ вже почали з’являтися викривальні статті про російську атомну промисловість, спрямовані на зрив уже укладених контрактів, зазначив у своєму виступі Щипков.

“Той, хто захищає цей фільм в Росії – пиляє сук, на якому сидить, краде гроші з російського бюджету і, як наслідок, з власної кишені. Тому показ цього серіалу на російському телебаченні став би актом зради”, – підбив підсумок православний аналітик.

Нагадаємо, серіал “Чорнобиль” – п’ятисерійний історичний драматичний міні-серіал, створений американським телеканалом HBO спільно з британською телемережею Sky і присвячений аварії на Чорнобильській АЕС (Україна) 1986 року, ліквідації наслідків цієї аварії і розслідування її причин.

Прем’єра “Чорнобиля” відбулася 6 травня 2019 року в США і 7 травня 2019 року у Великобританії. Фільм отримав загальне визнання критиків. Згідно з оцінкою користувачів сайту IMDb, “Чорнобиль” зайняв перший рядок у списку 250 кращих телесеріалів в історії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/76306/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественная раскрутка сайтов с гарантией результата Выкуп авто в Киеве: быстро, выгодно, надежно Современные услуги печати На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой" Де відпочивати на Закарпатті?

Публикации