Масові арешти католиків відбуваються у комуністичному В’єтнамі

25.06.2018 16:04 6

Масові арешти католиків відбуваються у комуністичному В’єтнамі

Тисячі людей на вулицях, сотні арештованих, напади служб на протестувальників, страх серед мешканців – такою є ситуація у В’єтнамі після того, як комуністичний уряд прийняв новий закон про кібербезпеку і спеціальні адміністративно-економічні одиниці, повідомляє Католицький оглядач з посиланням wiara.pl.

Метою нових законів є ошукати людей і продати наш край Китаю,- написав ординарій-емерит Кон Тум. Єпископ Майкл Хоанг Дук Оанг засудив уряд, який, за його словами, напав на протестувальників у варварський спосіб замість того, щоб їх вислухати. Він також закликав голову уряду звільнити арештованих і запровадити новий закон щодо протестувальників, що відповідатиме конституції. Єпископ-емерит звернувся також до «священиків патріотів», які засідають в Народному Зібранні і голосували за прийняття закону. Вони зрадили свою віру, свою країну за гроші і престиж, які їм запропонували комуністи, - стверджує він.

Незважаючи на те, що новий закон має вступити в дію лише на початку наступного року, відвідуваність на католицьких Інтернет-сторінках значно впала впродовж останніх днів. Єпископ Хоанг зазначає, що люди вже тепер обмежують свою присутність в Інтернеті перед страхом переслідування з боку комуністичної влади. Єпископи побоюються, що вірним залишиться лише «католицьке» за назвою видання («Католики і народ»), яке фінансує уряд. Хоча це видання здається багатим по суті, його пропускають через «комуністичний фільтр», - розповідає один із священиків і додає: «Не будьте такими наївними, думаючи, що комуністи фінансуватимуть католицьку євангелізацію». Як визнають в’єтнамські католики, до цього часу інтернет був найменш фільтрованим комуністами джерелом інформації з Церкви і світу.

На вулицях багатьох в’єтнамських міст протестували тисячі католиків. Вони молились вервицю, несли прапори Ватикану і банери з надписами «не продамо країну Китаю, навіть на один день» та «Кібербезпека вбиває свободу». Протести жорстоко придушили, сотні людей арештовано. Комендант поліції погрожував, що «розіб’є голову» кожному, хто буде противитись закону.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/71600/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где занять денег онлайн? Переваги теплових насосів «Несмотря на коварства, создаваемые врагами», на «православном байк-шоу» в Севастополе покажут книги «о связи Чечни с Матерью Россией» Особенности транзакций и видеослоты, как лучший вариант активных ставок Как выбрать кроссовки для повседневной носки?

Публикации