Константинополь координуватиме з Православними Церквами питання щодо надання Церкві України Томосу про автокефалію

23.04.2018 12:03 15

Константинополь координуватиме з Православними Церквами питання щодо надання Церкві України Томосу про автокефалію

У Константинополі 19-20 квітня відбулося засідання Священного Синоду Вселенського Патріархату з приводу українського питання. За результатами Синоду прийнято Комюніке:

«Комюніке Святого і Священного Синоду (22.04.2018)

Святий і Священний Синод під головуванням Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія завершив своє чергове засідання, яке відбулося з четверга, 19 квітня, до п'ятниці, 20 квітня. Всі питання порядку денного були розглянуті та обговорені, та прийняті відповідні рішення.

Відповідно до Божественних і Святих Канонів, а також вікового церковного порядку і Священного Передання, Вселенський Патріархат зацікавлений в збереженні всеправославної єдності та турбується про Православні Церкви у всьому світі, особливо Українського Православного Народу, який отримав від Константинополя спасительну християнську віру і святе хрещення. Таким чином, як істинна Матір Церква, він розглянув питання, що стосуються церковної ситуації в Україні, як це було зроблено в попередніх синодальних засіданнях, і отримав (прийняв) від церковної і цивільної влади, які представляють мільйони Українських Православних Християн, - звернення, яке вимагає надання (дарування) автокефалії, вирішив тісно спілкуватися та координувати зі своїми сестринськими Православними Церквами щодо цього питання.»

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/70907/

Следующая новость
Предыдущая новость

Громкая новинка от Gucci: свитер-балаклава Как клеить флизелиновые обои самостоятельно Сайт Casino Tramps подарит удовольствие в бесплатных слотах Капи на зуби або металеві брекети: що обрати? Нижнее бельё Kleo

Публикации