Козак з вусами, оселедцем і … в рясі

19.03.2019 19:19 0

Козак з вусами, оселедцем і … в рясі

Як український священик з Австралії долучився до акції на підтримку хворих на лейкемію людей

Козацькі вуса і оселедець — типовий образ українського козака. Такими нині похвалитися може не кожен поціновувач національної історичної спадщини. Щоб відростити такого розкішного оселедця Ігор Головко не стригся майже два роки. А він є не просто шанувальником і популяризатором традицій, а й священиком.

Громада у м. Перт, штат Західна Австралія, в якій служить о. Ігор, є найбільш ізольованою громадою УГКЦ на цьому континенті. До найближчої іншої парафії, в Аделаїді — 2700 км. Як поділився з читачами РІСУ священик, служіння в такій парафії має багато викликів.

«Щоб мене хтось замінив, або, щоб я захворів чи на прощу поїхав — на такі привілеї ні можливості, ні навіть гадки не існує через відстань між парафіями. Бо я єдиний греко-католицький священик на величезний штат», — зауважує отець-козак. Але він радіє: «Бог мені відкрив можливість послужити людям якось "особливо", навіть унікально, як для священика».

Такий козацький образ у священика з’явився минулого тижня. На парафії це сприйняли дуже позитивно, особливо молодь і діти.

«Ми хочемо бачити вас таким завжди», — просили молоді парафіяни. І з такою «зачіскою» він служив Літургію минулої неділі. Але наступної парафіяни побачать вже інший образ священика. Бо, як сказав о. Ігор, цей козацький стиль був перехідним — він мав намір повністю постригти голову. Таким чином він бере участь у світовій акції на підтримку людей, хворих на лейкемію.

За словами священика, таку ідею він перейняв в іншого українського священика з Канади. Той вже декілька раз стригся «під нуль», щоби солідаризуватися з людьми, які через хворобу втратили волосся. А пожертвуване волосся йде на виготовлення перук.

Отець Ігор Головко спеціально не стригся два роки, відростив майже 30-ти сантиметрові пасма. А коли прийшов час взяти участь в акції, то вирішив спочатку собі зробити «оселедець» і відповідні вуса.

За умовами акції о. Ігор повністю постриг голову і побрив бороду — солідарність має бути максимальною. Така акція також супроводжувалася ще збором коштів на сайті акції на підтримку хворих і на дослідження для боротьби з лейкемією. Загалом він зібрав 1621 австралійський долар. Кошти надходили не лише від австралійських парафіян, але і з Німеччини та ПАР.

Це була перша спроба. Але через активну підтримку підтримку парафіян о. Ігор планує ще долучитися до такої благодійної акції. Священик запрошує долучитися до неї й інших, кому Бог дарував пишне волосся.

Так виглядав священик до участі в акції
Так виглядав священик до участі в акції

Козацькі оселедець і вуса найкраще пасують до української вишиванки
Козацькі оселедець і вуса найкраще пасують до української вишиванки

З коханою дружиною
З коханою дружиною

Парафіяльні посиденьки
Парафіяльні посиденьки в м. Нордгам

Парафіяльні посиденьки
Парафіяльні посиденьки в м. Нордгам

Священик-козак
Козацький літургійний образ в м. Перт

Волосся на користь потребуючих
Волосся на користь потребуючих

А ось так о. Ігор виглядає вже після повної участі в акції
І ось так о. Ігор виглядає вже після завершеної участі в акції

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/neformat/75129/

Следующая новость
Предыдущая новость

Золотые крестики в Украине со скидкой Для чего дарить цветы? Газорегуляторный пункт от компании EKOIN Чудотворная икона в помощь от пагубной зависимости Промышленный альпинизм как работа на высоте

Публикации