Кардинал П’єтро Паролін серед номінантів на Відзнаку блаженного Омеляна Ковча

15.01.2018 19:16 6

Кардинал П’єтро Паролін серед номінантів на Відзнаку блаженного Омеляна Ковча

Державний Секретар Святої Столиці Кардинал П’єтро Паролін серед номінантів на Відзнаку блаженного священномученика Омеляна Ковча 2018 року. Про це повідомило Радіо Ватикану з посиланням на Католицьку Інформаційну Агенцію Польщі (KAI).

Серед інших номінантів на цю Відзнаку 2018 року: Яна Зінкевич, доброволець-медик, яка особисто врятувала на передовій в АТО понад 200 поранених, за героїчну великодушність, жертовність і мужність; Бригіта Вебер з Баварії за організацію гуманітарної допомоги для людей, які постраждали внаслідок бойових дій в АТО; Тімоті Девід Снайдер, американський історик і письменник, фахівець з історії Східної Європи, за об’єктивне подання історичних питань, тим самим формуючи позитивні стосунки між народами; а також письменниця, поетеса та есеїстка Оксана Забужко.

Відзнаку вручатиме Глава УГКЦ, Блаженніший Верховний Архиєпископ Святослав разом із членами Комітету із вшанування блаженного священномученика Омеляна Ковча 27 січня ц.р. в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі.

Це відзнака - за внесок у справі міжнаціонального, міжконфесійного та міжрелігійного діалогу, плекання толерантності й взаєморозуміння в суспільстві, популяризації соціально-корисної та благодійної діяльності й за особистий життєвий приклад жертовності й гуманізму.

Серед лауреатів Відзнаки – польський дипломат Ян Томбінський, посол Європейського Союзу при Апостольській Столиці, який до 2016 року очолював Представництво Європейського Союзу в Україні, за підтримку польсько-українського діалогу та здійснення системних трансформацій в Україні.

Перед урочистою церемонією вручення статуетки, яка зображає ангела з пальмовою гілкою в руці, як символ перемоги й незламності, що пройде в прокатедральному греко-католицькому соборі Святої Софії в Римі, буде проведена спільна молитва та концерт у виконанні польського струнного квартету «Toccata Nova».

В неділю 28 січня лауреати Відзнаки блаженного священномученика Омеляна Ковча зустрінуться з Папою Франциском, який того дня відвідуватиме собор Святої Софії та матиме зустріч з українською греко-католицькою громадою.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/69713/

Следующая новость
Предыдущая новость

Развлечения, которые приносят реальную прибыль Справки формы 027 у Пенопласт по низким ценам в Харькове Профессиональный ведущий на праздник Быстрый и качественный ремонт macbook в Киеве

Публикации