З полону “ДНР/ЛНР” звільнено 74 заручників, включно з відомим релігієзнавцем

28.12.2017 13:54 18

З полону “ДНР/ЛНР” звільнено 74 заручників, включно з відомим релігієзнавцем

Переговорний процес щодо обміну полоненими відновився після річного блокування завдяки зусиллям багатьох релігійних, громадських і міжнародних діячів, у тому числі ініціативам Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). У листопаді цього року остання спрямувала відповідні звернення до релігійних лідерів Росії та Європи, а також керівництва міжконфесійних і міжнародних інституцій.
Повідомляється також, що українська сторона готова до продовження переговорів задля звільнення усіх заручників і полонених, які незаконно утримуються на окупованих територіях Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).
Нагадаємо, що професор Ігор Козловський, президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, перебував у полоні сепаратистів у Донецьку майже 2 роки. Його арештували незаконні військові формування, що контролюють ОРДО, за сфабрикованими звинуваченнями, скориставшись тим, що він не міг виїхати з міста, оскільки доглядав за хворим сином.
У жовтні цього року члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій домовилися про низку заходів, спрямованих на звільнення заручників і полонених, після обговорення цієї проблематики з головою Служби безпеки України Василем Грицаком за участі матерів і дружин бранців, які вже два-три роки утримувалися в ОРДЛО.
Ще раніше, у вересні 2016 року, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала російських релігійних діячів та Всесвітню Раду Церков сприяти звільненню заручників і полонених, утримуваних в ОРДЛО на сході України, як прояв милосердя. 25 грудня глава РПЦ патріарх Кирил взяв участь у переговорах з обміну військовополоненими.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Рулонные шторы День-Ночь- практичный и удобный атрибут комфорта Модная одежда Краснодар Веселые приключения с Crazy Monkey на портале ArvadaCasino Наращивание волос с помощью тресс Удивительный мир гемблинга на сайте Азино 777

Публикации