За участь в АТО священиків УПЦ нагороджено відзнаками президента

23.08.2018 21:04 9

За участь в АТО священиків УПЦ нагороджено відзнаками президента

Зокрема, у приміщенні Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вручив державні нагороди та відзнаки міського голови видатним киянам — серед них, крім священнослужителів УПЦ, лікарі, освітяни, працівники будівельної галузі, діячі культури, волонтери — за значні здобутки у професійній і громадській діяльності.
Окремо мер столиці, як зазначили у прес-службі Київської міськради, відзначив волонтерський рух в Україні. «У складний для нашої держави час волонтерський рух став справжнім феноменом відданості, самопожертви і великої людяності. Саме завдяки волонтерам українські воїни відчувають підтримку свого народу», – сказав він.

Як зазначає сайт УПЦ (МП), за сприяння Київської міської спілки ветеранів Афганістану, протоієрей Сергій Ющик у 2014 році перебував у складі миротворчої місії УПЦ (МП), зусиллями якої вдалось визволити з полону трьох українських військовослужбовців. Відзнака президента України «За участь в антитерористичній операції» заснована указом президента України Петра Порошенка 17 лютого 2016 року з метою відзначення захисників України. 2017 року відзнакою президента було нагороджено священика Черкаської єпархії УПЦ (МП) протоієрея Євгена Буркацького — «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», а також за духовну підтримку на території зони бойових дій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные просмотры на ютуб от живых людей Большую серебряную ханукию в Днепре измерили для «Книги рекордов Гиннесса» Качественные ортопедические матрасы по приятной цене Детокс процедуры: польза и вред, риски мероприятий при горечи во рту Булгары в Татарстане

Публикации