День державного прапора України духовенство різних церков відзначає спільним освяченням прапора

23.08.2018 20:04 0

День державного прапора України духовенство різних церков відзначає спільним освяченням прапора

На початку заходу в Івано-Франківську синьо-жовтий стяг освятили. Чин благословення очолив архієпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин). Відтак представники влади, учасників АТО та діти врочисто підняли державний прапор під гучне виконання гімну України.
«Щиро вітаємо із сьогоднішнім великим святом України – святом українського прапора. Цим днем ми розпочинаємо найвеличніші свята Батьківщини України: День українського прапора та День Незалежності. Нехай Боже благословення, опіка Пресвятої Богородиці і всіх святих перебуває з вами та з нашою Батьківщиною Україною. Будьмо гідні називати себе дітьми цієї преславної країни», - звернувся до присутніх владика Володимир.
Після цього громаду привітали також очільники міста, області та запрошені гості. Загиблих на війні з російськими окупантами на Донбасі пом’янути хвилиною мовчання.

День державного прапора України духовенство різних церков відзначає спільним освяченням прапора

Також 23 серпня з нагоди Дня державного прапора України у Тернополі відбулось урочисте освячення та підняття жовто-блакитного стягу. Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк) та представники інших конфесій здійснили чин освячення, а, відтак, під виконання державного гімну його було урочисто піднесено на Театральному майдані Тернополя.
«Український Прапор є знаком особливої Божої любові до українського народу, - зазначив у зверненні до присутніх владика Теодор. - Прапор є знаком того багатства талантів, яким Господь Бог обдарував наш народ. Він піднімається тоді, коли наші найкращі сини і дочки здобувають перемоги у спортивних змаганнях, він майорить тоді, коли наш славний літак «Мрія» перевозить вантажі для цілого світу. Він піднімається тоді, коли воїни ідуть в бій, і тоді, коли ми зі сльозами на очах, здійснюємо похорон наших героїв. Наш український Прапор є знаком найкращого і найвірнішого служіння своєму народові».
Нагадаємо, що наступного дня, 24 серпня, у День Незалежності України, відбудеться всесвітня синхронна молитва за Україну.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Надежные кредиты от Moneyveo Лучший портал с металлургическими объявлениями Безопасный высококачественный гемблинг Как и где заказать выполнение дипломной работы? Конвекционные печи: полезный аксессуар на любой кухне

Публикации