Грузинська Патріархія піддала різкій критиці спотворення Путіним історії Абхазії та Південної Осетії

17.07.2019 8:09 6

Грузинська Патріархія оприлюднила комюніке від 12 липня, в якому оголосила, що заява президента Росії Путіна щодо Абхазії та Південної Осетії має стати викликом для грузинської держави, грузинської науки і кожного грузина, і на це необхідно швидко реагувати.

Про це повідомляє Сerkvarium з посиланням на агенцію ГРУЗІНФОРМ.

Подаємо текст комюніке Грузинської патріархії.

9 липня цього року президент Росії Володимир Путін виступив із заявою про Абхазію і т.зв. Південної Осетії, і неправильна інтерпретація не настільки далекого минулого викликала різко негативну реакцію нашого народу.

Таке спотворення історичних фактів сприяє поглибленню існуючих конфліктів.

Вважаємо, що зазначена заява повинна стати своєрідним викликом для грузинської держави, грузинської науки і кожного з нас, і необхідно швидко відреагувати. Своєчасно провести кваліфікований відбір існуючих наукових досліджень і матеріалів популярною мовою, що стосуються як в цілому історії країни, так і її окремих етапів, і здійснити їх переклад на англійську, російську та інші іноземні мови. Кожен може взяти участь в цьому процесі. Також необхідні дискусії з зацікавленими сторонами з проблемних питань.

Патріархія Грузії готова підтримати всі сторони в організації конференцій і зустрічей для обговорення історичних реалій.

Нагадаємо, це вже далеко не перша спроба Росії натиснути на Грузію та Грузинську церкву зокрема через проблемне питання окупованої Абхазії та Південної Осетії. До Володимира Путіна невдалу спробу шантажу ГПЦ через українське питання зробив очільник ВЗЦЗ РПЦ МП митрополит Волоколамський Іларіон Алфеєв – на що отримав дуже жорстку відповідь Грузинської патріархії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/76515/

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ КП заснувала три нові храми на Вінничині Данилюк пояснил, почему закон про легализацию настолько долго лежит в Раде Всё, что нужно знать о табаке для кальяна Fumari (Фумари) Все сауны и бани вашего города Большой выбор качественного пенополистирола по выгодным ценам

Публикации