«Гонима» Церква: УПЦ МП звела нові храми в Одеській, Тернопільській та Сєверодонецький єпархіях

17.07.2019 12:10 0

«Гонима» Церква: УПЦ МП звела нові храми в Одеській, Тернопільській та Сєверодонецький єпархіях

Віруючі УПЦ МП продовжують будівництво нових храмів. За останній тиждень були освячені церкви в Одеській та Тернопільській областях, а також каплиця в Сєверодонецької єпархії. Про це повідомляє Православне життя.

Чин Великого освячення храму апостолів Петра і Павла в с. Веселий Кут Арцизького району Одеської області здыйснив 14 липня 2019 митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

Після чину освячення архиєрей очолив у Петропавлівському храмі першу Божественну Літургію.

Жителів села митрополит Агафангел привітав зі знаменною подією, зазначивши, що досі у Веселому Куті було тільки пристосоване для Богослужінь приміщення.

Новий храм для релігійної громади УПЦ МП святої праведної Анни в селі Кути Шумського району Тернопільської області був освячений 12 липня митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм.

Нова церква в с. Кути зведена за сприяння благодійного фонду «Фавор» на приватній земельній ділянці. Будівництво тривало з травня 2018 року. Колишній храм громади Московського Патріархату перейшов до Київського Патріархату в 2015 році.

Також 12 липня відбулося освячення каплиці Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього в смт Білокуракине Луганської області. Чин очолив архиєпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим.

За Богослужінням молилися секретар єпархії архимандрит Іринарх (Тимчук), благочинний Білокуракинського округу архимандрит Володимир (Могильний), духовенство Білокуракинського благочиння.

Після освячення каплиці архиєпископ Никодим привітав присутніх з цією важливою подією і відзначив церковною нагородою титаря Н.М. Гапочку.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/76532/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбирать хорошее казино в 2019 году Toyota Prado с новыми функциями для вашего удобства и функциональности Важность утвари для восприятия церкви Подари себе счастье Все сауны и бани вашего города

Публикации