Голова Волинської обладміністрації обговорив з місцевими архієреями питання співпраці та створення помісної Церкви

17.10.2018 8:08 0

Голова Волинської обладміністрації обговорив з місцевими архієреями питання співпраці та створення помісної Церкви

Зокрема, Олександр Савченко закликав керуючих єпархіями УПЦ КП та УПЦ (МП) докласти максимум зусиль, аби Волинь стала «зразковою в моральних цінностях».
У свою чергу митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ієрарх УПЦ КП, запевнив: «У нас немає великих протистоянь між конфесіями. Люди вчаться чути та розуміти те, що Україна потребує єдиної помісної Церкви. Православні повинні шукати те, що об`єднує. І цього таки більше. А Ваше, Олександре Іллічу, бажання зберегти мир спонукає нас більше працювати над просвітництвом мирян».
Окрім того, архієрей звернувся до очільника області з питаннями, які сьогодні турбують Церкву. «Ми мало віддаємо Богу. Ніяк не можемо домогтися простих речей: аби екзамени студентам не призначали у великі релігійні свята, щоб вони мали змогу помолитися; щоб звітні концерти не проводили в піст; щоб ринки та великі супермаркети не працювали в неділю. Те, що ми сьогодні тут усі разом сидимо та розмовляємо, – це означає, що хочемо бачити Україну однаковою: мирною, заможною та духовною», – наголосив керуючий єпархією.
О. Савченко погодився з думкою, що вихідні варто присвячувати Господу, й пообіцяв посприяти у вирішенні цих питань.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лікування Пролежнів: Сучасні Методи та Особливості «Папа для України» відправляє 86 дітей із зони АТО на відпочинок у Хорватію Красивые и качественные ножи от бренда Arcos Склады и ангары от ЮгАгроСоюзПром Преимущества казино Pin-Up, особенности и варианты игры

Публикации