Глава УГКЦ освятив у Борисполі пам’ятник святому Володимиру

21.09.2017 23:34 81

Глава УГКЦ освятив у Борисполі пам’ятник святому Володимиру

"Для мене є Божим дарунком бути сьогодні з вами, аби спільно молитися і посвятити пам’ятник, який ви спорудили на честь рівноапостольного князя Володимира... Ми живемо, бо Бог нас любить і хоче, аби ми жили, існували. Цікаво, Бог, як діяльна Любов, не любить нас із примусу, бо немає зовнішніх причин, які б підштовхували, змушували Його нас любити. Навіть наші добрі чи погані вчинки не впливають на ставлення Бога до нас. Бог не змінює своєї позиції, свого ставлення до мене, коли я є злим чи добрим", − сказав проповідник.
Владика Святослав сказав, можна побачити, що часом Бог намагається більше вилити свою любов на того, хто Його не любить або хто від Нього втікає. "Коли чуємо слово «закон», «заповідь», то відразу думаємо про зовнішній примус. Тому в сучасної людини викликає непорозуміння поняття «заповідь любові». Як можна примусити зовнішнім законом когось любити, навіть Бога і ближнього? Але сьогодні Господь, відповідаючи на запитання законовчителя, говорить не про зовнішній примус, а про внутрішній світ людини: «Люби Господа Бога твого усім твоїм серцем, усією твоєю душею, усією думкою твоєю»... Навчімося відкривати одні одним свої серця. Навчімося любити для того, аби просто жити. Навчімося любити Бога й ближнього і тоді виконаємо всі Божі заповіді, тому що цього хочемо ми своїм серцем, своєю душею і думкою", – зазначив архієпископ.
Після богослужіння він освятив пам’ятник святому Володимиру. "Сьогодні святий Володимир, як наш хреститель, є тим, хто нас єднає. Адже всі діти і спадкоємці Володимирового хрещення (і греко-католики, і православні та вірні інших спільнот і конфесій) вважають його своїм рівноапостольним хрестителем. Нехай же сьогодні це свято буде святом нашої спільної віри, яке відкриє нам славне майбутнє", − додав наприкінці глава УГКЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Фонд “Папа для України” надав 500 тисяч євро на проекти відбудови Донбасу та соціального захисту переселенців Принцип начисления спортивного выигрыша и главные критерии выбора клуба Куда поехать отдохнуть в России Чем отличаются фирмы-упаковщики автозапчастей? Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона

Публикации