Фонд “Папа для України” надав 500 тисяч євро на проекти відбудови Донбасу та соціального захисту переселенців

24.07.2017 14:50 9

Фонд “Папа для України” надав 500 тисяч євро на проекти відбудови Донбасу та соціального захисту переселенців

Програма, відповідно до якої “Папа для України” надає “Еммануїлу” грант у розмірі 500 000 євро, триватиме з 1 липня по 31 серпня. Про це розповіли на прес-конференції в агентстві УНІАН учасники проекту.

У рамках проекту “Еммануїл” закупить та встановить у містах Мар’їнка та Красногорівка 463 котли обігріву у будинках для нужденних родин (1410 осіб). Буде відновлено опалення у дитячих садках “Струмочок” та “Золотий ключик” міста Мар’їнка (біля 600 дітей).
“Заміна газових котлів на твердопаливні - це інвестиції на майбутні 10-15 років! - коментує керівник соціальних проектів Асоціації “Еммануїл” Галина Кучер. - Люди повертаються до “людського життя” з погребків, літніх кухонь та сарайчиків. Відновлено “парове” опалення, хати не руйнуються від морозів! Це - великий прогрес, хоч може комусь і буде здаватися, а що тут такого?”.
В опіковому центрі міської лікарні №3 м. Краматорська буде відремонтовано ліве крило та встановлений ліфт для спуску/підйому пацієнтів до операційних (800 пацієнтів з опіками на рік).
Крім того, населення села Бахмутка буде забезпечено водою на постійній основі шляхом буріння свердловини глибиною 40-50 м.
Загалом на програми відбудови, опалення й буріння спрямовується майже 267 тисяч євро (53,3% від усієї суми).
Завдяки співпраці “Папа для України” та “Еммануїл” для понад 2000 дітей організовані табори “Територія Миру” у Золотому, Врубівці, Авдіївці, Новгородському, Лисичанську, Новоайдарі, Северодонецьку, Талаківці, Миронівському, Новолуганському, Бахмуті та інших населених пунктах сходу. Програмою передбачено особливу увагу дітям, що мають ознаки “посттравматичного синдрому”.
Водночас у Києві на базі Медичної мобільної клініки 1 100 внутрішньо переміщених осіб отримають безкоштовну медичну допомогу (обстеження, консультації лікарів, лікування та медикаменти).
На програми дитячого відпочинку й допомоги ВПО виділяться понад 228 тисячі євро (45,7% від усієї суми).
Ініціатива “Папа для України” — спеціальна гуманітарна акція Папи Римського Франциска, спрямована на допомогу жителям України, які постраждали від війни на сході або стали внутрішніми переселенцями. У 2016 році на особистий заклик понтифіка католики та загалом небайдужі люди з Європи зібрали понад 11 мільйонів євро для України, також Папа Франциск виділив особисто від себе пожертву у розмірі 5 мільйонів євро. Ці кошти Технічний комітет акції розподіляє через благодійні та церковні організації різних конфесій, чия діяльність спрямована на допомогу ВПО та жителям сірої зони.
“Асоціація милосердя “Еммануїл” — міжнародна громадська організація, зареєстрована в 1992 році. Основні напрями її діяльності — медіа, гуманітарна допомога та духовно-просвітницька робота. З травня 2014 року “Еммануїл” активно сприяє захисту життя та гідності населення у зоні дії військового конфлікту на сході України. За цей час організація відбудувала/ відремонтувала 12 будинків для сімей з дітьми, чиє житло було зруйноване внаслідок бойових дій; встановила понад 330 котлів опалення у Мар’їнці, понад 1200 пічок-буржуйок у Красногорівці; надала населенню у прифронтових містах паливних брикетів понад 700 тонн, роздала 26 100 буханців хліба, закупила 12 236 продуктових наборів для малозабезпечених родин, побудувала 11 скважин з питною водою та провела понад 80 заходів для більш ніж 36 тисяч дітей (дитячі табори, святкування Різдва та Великодня).
Усі запити з приводу зазначеного проекту можна скеровувати до контактної особи: Олексій Гордєєв (38 096 951 91 28, oleksiy.gordyeyev@cbn-cis.org).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Нижнее бельё Kleo Какова польза от автономной GSM сигнализации? Гимнастические карематы и прочие товары для фитнеса и йоги Баптисти відзначили 150-річчя церкви у Кропивницькому Профессиональный ремонт обуви

Публикации