В УПЦ провели всеукраїнський фестиваль для нечуючих в Одесі та розпочали благодійну акцію для дітей з малозабезпечених сімей

17.08.2018 22:13 3

В УПЦ провели всеукраїнський фестиваль для нечуючих в Одесі та розпочали благодійну акцію для дітей з малозабезпечених сімей

Всеукраїнський фестиваль «У тиші» для нечуючих православних християн, що проходив 4-5 серпня 2018 року, також був присвячений 100-річчю з дня мученицького подвигу великої російської княгині Єлисавети Романової.
Вперше фестиваль був проведений два роки тому в Дніпропетровській області. Цьогоріч гостинно відчинив свої двері учасникам фестивалю Іверський чоловічий монастир м. Одеси. Єпископ Діодор, намісник обителі, підкреслив: «Апостол нас вчить: мы не должны забывать страннолюбия и общения, ибо такими жертвами благоугождается Бог… Ми раді, якщо є можливість допомагати в таких заходах».
5 років тому митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел благословив протоієрея Святослава Мінаєва на будівництво особливого храму для нечуючих парафіян, враховуючи особливості їхнього психологічного сприйняття богослужіння. Дерев’яний храм на честь великої княгині мучениці Єлисавети був освячений 5 років тому.
Поступово там з’явилися особливі ікони, пов’язані з євангельською подією зцілення глухої людини. До 5-річчя громади була написана унікальна ікона, де слова людей, які зверталися до Христа, зображені на жестовій мові. Цю ікону повісили в храмі напередодні свята.

В УПЦ провели всеукраїнський фестиваль для нечуючих в Одесі та розпочали благодійну акцію для дітей з малозабезпечених сімей
Протоієрей Святослав, настоятель Єлисаветинської парафії, так відповів на питання про цілі організації фестивалю: «У спілкуванні один з одним ми знаходимо істину. Ту, яка дає можливість наблизитися до Бога. Наближення до Бога це наближення до спасіння. Мета фестивалю — наблизитися до Бога, принести кожному спасіння, радість, спілкування… Головні слова Христа — любіть один одного. У любові проявляється вся повнота православної віри».
90 учасників із 8 міст України та Молдови дізнавалися про Одесу як православне місто, помолилися біля його святинь, об’єдналися за літургією, яку священнослужителі та перекладачі супроводжували жестовим перекладом.
Протягом декількох днів учасники мали змогу поспілкуватися на актуальні теми з життя православних нечуючих християн. Молоді громади переймали досвід православних громад з багаторічним стажем.
А благодійна акція “Рюкзачок милосердя – 2018”, присвячена Всесвітньому Дню гуманітарної допомоги та святу Преображення Господнього триває до 19 серпня. Усі бажаючі можуть допомогти малозабезпеченим сім’ям підготувати дітей до школи.
«У цьому році за допомогою до Відділу звернулося 36 родин, у яких виховується 57 дітей шкільного віку. Навіть звичайний рюкзак може стати для них великим подарунком, — зазначають організатори. — Завдяки вашій підтримці минулого року “Рюкзачки Милосердя успішно знайшли своїх власників”, сподіваємося, що і в цьому році дітлахи будуть максимально споряджені всім необхідним для вирушення у шкільну подорож».
Зробити пожертвування можна на сайті відділу або самостійно придбати товари та доставити їх до Центру гуманітарної допомоги за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 15, корп. 70А, оф. 12, попередньо узгодивши за тел.: 0503422739.
Святкова програма для дітей та вручення подарунків малозабезпеченим сім’ям відбудеться в Міжнародний День гуманітарної допомоги, 19 серпня 2018 року, на території Києво-Печерської лаври.
Нагадаємо, минулого року шкільне приладдя від Синодального відділу УПЦ отримали близько 40 сімей. Подарунки вручив глава УПЦ митрополит Онуфрій.
Реквізити: Отримувач: Місія Синодальний відділі УПЦ з соціально-гуманітарних питань, рахунок: 26000052664282, МФО: 320649, ОКПО: 40721804, банк: ПАТ КБ ПриватБанк. Або карта ПриватБанку 5169 3305 0988 5528 із зазначенням платежу “Рюкзачок Милосердя”.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Печать конвертов на все случаи жизни Какие ледоходы рекомендуют старикам и женщинам? Установка газа на авто: нюансы о которых нужно знать заранее Лучшие приложения на деньги в сети Ремонт в кухне и покупка мебельного гарнитура в Твери

Публикации