В РПЦ звинуватили Україну у «повстанні проти Церкви святого Володимира»

16.07.2018 20:54 0

В РПЦ звинуватили Україну у «повстанні проти Церкви святого Володимира»

Синод Російської Православної Церкви на чолі з Патріархом Кирилом 14 липня видав послання у зв'язку з 1030-річчям Хрещення Русі. У ньому єрархи РПЦ звинуватили «братську Україну» у тому, що вона «повстає на Церкву святого князя Володимира, намагаючись зруйнувати єдність цієї святої Церкви».

«Нині вся Повнота Церкви нашої вшановує святого рівноапостольного великого князя Володимира та з вдячністю згадує, як 1030 років тому трудами цього богообраного і сильного духом чоловіка сталася поворотна подія в історії слов'янських народів. Князь звернувся від язичницьких помилок, увірував в Єдинородного Сина Божого Ісуса Христа і, прийнявши разом зі своїми соратниками святе Хрещення, приніс на Русь спасенне світло Євангелія.

Пошук істини Христової і стояння за неї — ось головний заповіт святого князя Володимира народам Святої Русі — спадкоємцям Дніпровської купелі. Уся наша спільна історія і культура, уся багатовікова духовна й церковна традиція наших народів — пов'язані з пізнанням цієї істини. Воно складає серцевину нашого буття і самосвідомості, воно і об'єднує всіх нас, дає сили йти шляхом історичного розвитку, долаючи будь-які негаразди, лиха й ворожнечу.

І зараз у братській нам Україні, у країні, де знаходиться священна Дніпровська купіль хрещення народів Русі, стихії світу цього повстають на Церкву святого князя Володимира, намагаючись зруйнувати єдність цієї святої Церкви. Духовенство й віруючі піддаються несправедливим звинуваченням і паплюженню. Але ми віримо, що ніякий тиск ззовні не зможе зруйнувати священні узи Христової любові, яка об'єднує нас в єдине Тіло Церкви. Ми віримо, що наша спільна молитва допоможе подолати всі випробування, зберегти чистоту Православної віри і вірність канонічній правді», - йдеться серед іншого у посланні Синоду РПЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/71832/

Следующая новость
Предыдущая новость

Тест ДНК по отцовской линии Купить качественный китайский чай Алматы – удивительный город контрастов Реабилитационный центр в Киеве Космолот - как перевернуть сознания клиентов

Публикации