В Одесі парафіяни УПЦ не дали розмалювати графіті храм, а на Житомирщині згоріла спірна церква

07.08.2018 14:45 0

В Одесі парафіяни УПЦ не дали розмалювати графіті храм, а на Житомирщині згоріла спірна церква

У неділю ввечері, 5 серпня, в центрі Одеси група осіб намагалася розмалювати графіті храм на честь Тихвінської ікони Богородиці Свято-Андріївського подвір’я УПЦ (МП), однак їх вчасно зупинили віряни.
«Молодики спробували написати образливі написи на стінах одеського храму. Але у цей момент повернулися парафіяни, які здійснювали разом із вихованцями недільної школи велопоїздку Одесою — та, не злякавшись погроз, на чолі з настоятелем встали на захист церкви, — пише сайт УПЦ (МП). — Причому праворадикали нанесли тілесні ушкодження священнослужителю. Після цієї невдалої провокації радикалів на місце події була викликана поліція, співробітники якої зафіксували факти протиправних дій та прийняли заяви від священнослужителів і парафіян храму на честь Тихвінської ікони Божої Матері».
В єпархіальній прес-службі подію назвали «бандитським нападом».
Напередодні, 4 серпня, на світанку в с. Попільня на Житомирщині місцеві жителі виявили загоряння Свято-Миколаївського храму. Православний храм, яким користувалася громада УПЦ (МП), закрили декілька років тому, після того як на нього почали претендувати прихильники Київського Патріархату. Храм опечатали.
Пожежні, які прибули на місце декілька годин намагалися врятувати споруду, але марно — церква повністю зруйнована пожежею.
За офіційними даними ДСНС, попередня причина пожежі – коротке замкнення в електромережі. Проте у Житомирській єпархії УПЦ (МП) з цим не згідні. «Врешті-решт здавалось всіх влаштувала ситуація, коли церква стоїть закрита, — повідомляють у єпархії. — Але ось, закрита церква теж комусь дуже заважала».
«За усною інформацією пожежних, по їх прибуттю на місце пожежі двері в храм були відчинені, вогонь розповсюджувався зсередини, тому було прийнято рішення проникати до джерела вогню через дах», — повідомляють у єпархії.
Настоятель Свято-Миколаївської парафії звернувся до Попільнянського відділку поліції, де, у нього відмовились брати заяву про пожежу, посилаючи на те, що немає ніяких відомостей про підпал або інший злочин.
«Та й навіть якщо припустити, що приміщення загорілось через технічні причини, наголошують православні с. Попільня, то, «вочевидь, висновок має бути наступним: церква не повинна стояти закрита, приміщенням треба опікуватись, берегти його, забезпечувати функціонування усіх мереж, експлуатувати його згідно встановлених технічних норм»», — пише сайт УПЦ (МП).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечение наркомании в Одессе Идеальные розовые кроссовки Nike M2K Tekno Доставка вкусной и ароматной пиццы в Киеве Где купить складское оборудование? Большой выбор ароматных церковных благовоний

Публикации