На Афоні виявили старовинний рукопис з іменами відомих гетьманів-меценатів

07.08.2018 14:13 3

На Афоні виявили старовинний рукопис з іменами відомих гетьманів-меценатів

На Афоні виявили старовинний рукопис - пом'янник української козацької старшини XVII ст., яка щедро жертвувала на афонські монастирі. Про це на Фейсбук-сторінці повідомив історик Сергій Шумило.

«В рукопису записані роди козацьких ктиторів, зокрема гетьмани Іван Самойлович, Іван Мазепа, Павло Полуботок, Данило Апостол, відомі козацькі полковники - Семен Палій, Яків Лизогуб, Василь Кочубей і багато інших» , - зазначив він.

«Найцікавіше, що на ім'я кожного представника козацької старшини записані повні переліки їхніх родів, завдяки чому цей рукопис стає цінним джерелом ще й з генеалогії української козацької старшини», - додав історик.

Сергій Шумило також повідомив, що цей пом'янник вони планують перевидати, щоб це цінне джерело було доступним для вітчизняних дослідників.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/72120/

Следующая новость
Предыдущая новость

Деревянные игрушки – качество и безопасность Идеальные розовые кроссовки Nike M2K Tekno Как создать авторский онлайн-курс: пошаговый план работы Как быстро и выгодно избавиться от отходов Изготовление памятников из гранита в Запорожье

Публикации