“Від Моспатріархії треба гребти, як від чумного дому”, – екс-розвідник Віктор Суворов

17.06.2018 14:23 12

“Від Моспатріархії треба гребти, як від чумного дому”, – екс-розвідник Віктор Суворов

Про те, що від Моспатріархії "треба гребти, як від чумного дому", сказав колишній радянський розвідник, історик і письменник Віктор Суворов в інтерв’ю Укрінформу. За його словами, люди, які управляють зараз у Москві, підуть на будь-який злочин, аби запобігти спробі України отримати Томос про автокефалію Української Православної Церкви. Такі думки небезпідставні.

На питання, наскільки ГРУ і ФСБ могли проникнути в інші православні Церкви і як далеко може зайти Кремль, щоб зупинити Вселенського Патріарха, Суворов відповів: “Будь-який зв’язок з московськими церковними лідерами є для України чимось протиприродним. Від цього треба відходити усіма силами”.

Віктор Суворов наголосив, що добре розуміє усі наші ризики.

«Як далеко вони підуть? Це у них треба, звичайно, питати. Але коли ми дивимося на те, що сталося останніми роками, останніми двома десятками років, ми маємо усвідомлювати, що гальм там немає. Хлопці, які управляють зараз у Москві, підуть на будь-який злочин. Це злочинна влада, і від неї можна чекати чого завгодно. Це ми знаємо і на прикладі Скрипаля», – додав історик.

«Мимоволі повертаюся до цього питання. Ну чим вам заважала ця людина, чим? Це перше після війни використання нервово-паралітичної отруйної речовини на території Європи! Причому отруйної речовини, яку у кустарних умовах зробити неможливо…. Шукати логіку марно, оскільки наша людська логіка тут не працює… Це треба там сидіти, ділити ті мільярди. І у них інша логіка – не наша, не людська логіка», – наголосив екс-розвідник.

«Є держава Росія, є держава Україна. Українська Церква перебуває в якійсь залежності від Росії, що мені здається абсолютно неприйнятним», – каже радянський екс-розвідник.

Він згадав одну з пропагандистських проповідей Патріарха Кирила, від якої екс-розвіднику до цього часу моторошно:

«Хочу згадати проповідь Глави РПЦ, яка справила на мене дике враження. Минулого року напередодні 9 травня виступає на Поклонній горі Патріарх Кирил, читає проповідь, адже День Перемоги наближається. Виступає він, і в його промові присутній такий дивний пасаж. Ми перемогли, хоча у Німеччині і армія була кращою, і зброя, і стратегія були кращими, і підготовлені вони були краще, і тра-та-та і вся комуністична пропаганда проповіді. Вся комуністична пропаганда - жорстоке обдурення народу, і до цього обдурення підключилася Московська патріархія.

Для мене це був жорстокий удар. Те, що німецька техніка була краще радянської техніки - це повна брехня. Цьому присвячено багато моїх книг. Найстрашніше знаряддя на полі бою - важкий танк. СРСР був єдиною країною світу, яка мала важкі танки, у німців не було. З'явилися в районі Сталінграда за півтора роки, у грудні 42-го року. Радянський Союз тисячами випускав важкі танки. Середній радянський танк Т-34 - неперевершений, нічого Німеччина не могла зробити з ним. І ось на рівні православної Церкви мені говорять про те, що Німеччина була кращою, стратегія кращою, генерали кращі. Провальна була стратегія. І німецькі генерали не були розумними, та божевільними вони були! І розвідки у них там ніякої не було. Вони сунулися воювати проти Радянського Союзу, не знаючи, що Радянський Союз - велика країна. Після війни вони говорили: розумієте, ми не розрахували, що це настільки велика країна. Чи ви думали головами своїми перед тим, як нападати.

Так от, уявляєте, яка відбувається страшна річ. З одного боку, ура, ми перемогли, ура, ми такі хороші. А з іншого боку - ми ні на що не здатні, танк хороший зробити не могли, стратегія у нас погана тощо, але перемога у нас велика! Тобто з людей роблять дурнів, і Московська Патріархія включилася в це на рівні вищого керівництва Патріархії.

Я від релігійних питань далекий, зовсім далекий. Але коли я це прочитав, то, вибачте, у мене мурашки по тілу і повне заперечення всього цього. Те, що вони говорять, це огидно, пропаганда, спрямована проти навіть російського народу. У цій ситуації від Моспатріархії треба грести, як від чумного дому».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/71497/

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава РПЦЗ путешествует по Крыму, который считает российским Быстрая доставка вкусной еды на дом Играть на популярных игральных слот аппаратах в интернет казино Love vulkan Пещеры Киево-Печерской лавры находятся в зоне риска Лазерные станки для любых целей

Публикации