Всеукраїнська Рада Церков співпрацюватиме з Мін’юстом у форматі Експертної ради

24.07.2018 13:44 6

Всеукраїнська Рада Церков співпрацюватиме з Мін’юстом у форматі Експертної ради

Підставою для такого співробітництва стане Меморандум про взаємодію між Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій та Міністерством юстиції України, проект якого також розробив Секретаріат ВРЦіРО. Підписання документу очікується на початку вересня.
Крім цього, представники конфесій розглянули законодавчі ініціативи, спрямовані на вдосконалення ввезення в Україну, розмитнення та розподілу гуманітарної допомоги.
Учасники засідання обговорили релігійну ситуацію на тимчасово окупованих територіях України – в Криму та на Донбасі – та можливі заходи захисту прав віруючих, які переживають гоніння.
Представники церков і релігійних організацій висловили занепокоєння з приводу антидискримінаційної експертизи МОН підручників і освітніх програм, зауважуючи про спробу використання цієї експертизи для руйнації історичної свідомості, традицій і культури, сімейних цінностей і моральних орієнтирів українських дітей. Раніше ВРЦіРО вже зверталася і до МОН, і до уряду з закликом скасувати антидискримінаційну експертизу як таку, що виходить за межі законодавства про рівність прав жінок і чоловіків.
За участю головуючого у ВРЦіРО ребе Якова Дов Блайха члени Секретаріату спланували низку заходів ВРЦіРО на цей рік – як в Україні, так і за кордоном.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино Cosmolot множество игр и отличные бонусные предложения Спортивный топ Лактацид – как применять гель для интимной гигиены - советы от Filzor.ru Лучшие фильмы ужасов на DIVAN.TV Все, что вам нужно для рукоделия

Публикации