Делегація Константинополя приїде на запрошення Порошенка святкувати 1030-річчя хрещення Руси-України

24.07.2018 13:06 36

Делегація Константинополя приїде на запрошення Порошенка святкувати 1030-річчя хрещення Руси-України

Вселенський Патріарх Варфоломій і перші особи інших Помісних Православних Церков проігнорували запрошення УПЦ (МП) на святкування 1030-річчя хрещення Руси-України. Проте не відмовив президентові України – повноважна делегація від Церкви-Матері в Україні на свято все ж буде.

Інші Помісні Православні Церкви, щоб витримати вже усталений «церковно-дипломатичний протокол», відправляють свої делегації до УПЦ (МП) на максимально можливому низькому рівні. Про це на сторінках LB.ua написав релігієзнавець Олександр Саган.

Оприлюднена Президентом України П.Порошенком дата можливого отримання Томосу – святкування 1030-річчя хрещення Руси-України, яке відбувається зазвичай 28 липня (день святого рівноапостольного князя Володимира Великого), зумовила мобілізацію всіх москвофільських сил.

«Спасітєль Отєчєства» Вадим Новінський заклики із московської митрополії «боротися проти автокефалії до крові» сприймає чи не буквально. За рознарядками по єпархіях, будуть привезені тисячі віруючих не лише із регіонів України, але й - під приводом паломництва в Київську Лавру, з російських земель (декотрі із «богомольних» російських бабусь уже чи не тиждень «моляться» в Києві в очікуванні «свята»).

Проте плани поламав той факт, що Томосу ще немає, а, отже, боротися ніби й немає з чим. Константинопольський Патріархат розумно зробив паузу: з одного боку це дозволить йому побачити силу протидії Томосу в середині України. А з іншого – як інші Помісні Православні Церкви відреагують на позицію Вселенського Патріарха в українському питанні. Індикатори дуже прості: кількість учасників ходів (цього року свій хресний хід проведе і УАПЦ) та рівень провокацій під час їх проведення, а також кількість і рівень представництва делегацій православних Церков, які приїдуть у Київ на запрошення УПЦ (МП).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/71917/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрые грузоперевозки в Днепре Оформить медицинские справки за один день Честность игрового процесса в слоте Sun of Egypt: гарантия рандомности и предсказуемости Большой выбор кровельных материалов на www.кровельные-материалы.in.ua Памятники любой сложности и цены

Публикации