Українські й німецькі мусульмани надають вимушеним переселенцям з Криму та Донбасу регулярну допомогу

09.01.2018 16:37 6

Українські й німецькі мусульмани надають вимушеним переселенцям з Криму та Донбасу регулярну допомогу

Послідовники ісламу з Німеччини передали в оселі потребуючих обігрівачі, набори постільної білизни, подушки та теплі ковдри. Роздавання допомоги відбудеться і в інших ісламських культурних центрах ГС «Всеукраїнська асоціація «Альраід» по всій Україні. Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» шейх Саід Ісмагілов.
— Коли почалась окупація Криму і частини Луганської та Донецької областей (де проживає більшість українських мусульман), а з нею і переслідування, що призвело до переселення значної кількості мусульман на підконтрольну територію, першими надати допомогу переселенцям відгукнулися мусульмани Німеччини з благодійної організації Muslimehelfen, — розповів шейх Саід.
Як відзначив муфтій, голова фонду Ахмад фон Денфер приїхав в Україну задля того, щоб домовитись про організацію допомоги мусульманам. Втім, в колі уваги німецьких послідовників ісламу не лише українські одновірці, їх допомога поширюється на багато країн світу:
— Мусульмани Німеччини збирають пожертви для того, аби допомагати одновірцям в різних країнах: в Африці, у Чечні тощо. Це, я думаю, дуже велика і добра справа, нехай Всевишній Аллаг винагородить всіх тих мусульман, що збирали ці кошти і передали їх сюди.
Як зазначив голова громадської спілки «Всеукраїнська асоціація «Альраід» Сейран Арифов, спільна акція українських і німецьких мусульман вже стала традиційною — це прояв віри послідовників ісламу:
— Ми віримо в Аллага і, намагаючись наблизитися до Нього, здійснюємо добрі справи, — нагадав Сейран Арифов. — Саме тому акція, яку ми проводимо спільно з організацією Muslimehelfen, вже є традиційною. Ми іноді думаємо, що для того, аби робити якісь добрі справи, обов’язково потрібно мати дуже великі фінансові можливості. Але здійснювати їх може будь-хто з нас, незалежно від свого фізичного стану чи матеріальних статків. Пророк Мухаммад (мир йому і благословення!) в одному з хадисів сказав: «Захистіть себе від пекельного вогню хоча б половинкою фініка!» — тобто, кожен з нас повинен намагатися робити добро, навіть найменше — за нього винагорода, — нагадав Сейран Арифов.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Игровой портал для избранных - слоты для настоящих победителей Качественные итальянские межкомнатные двери Священики УПЦ спільно з волонтерами забезпечили п’ять підрозділів ЗСУ ліками Рада церков Вінниччини закликає місцеву владу і мешканців знайти компромісне рішення щодо будівництва кладовища Бесплатный сайт Igra Slot - игровой ассортимент, с которым можно познакомиться в бесплатном формате

Публикации