У Дніпрі біля собору УПЦ (МП) відбулася акція "Принеси ляльку"

09.01.2018 16:25 18

У Дніпрі біля собору УПЦ (МП) відбулася акція

У Дніпрі, біля Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ (МП), 8 січня відбулася акція «Принеси ляльку». Дніпряни поклали під двері церкви дитячі іграшки й плакати з написами: «Дитина ні в чому не винна». Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами однієї з ініціаторів акції Людмили Шамрай, таким чином учасники акції заявили свій протест проти позиції УПЦ (МП), представники якої в Запоріжжі відмовилися відспівати дитину, хрещену в УПЦ Київського Патріархату.

«Ми рівні, Бог один. Як мама, я розумію ситуацію тих батьків, це дуже велике горе, і їх у цьому горі кинули. Це низько, це аморально. Тому ми вирішили, що Дніпро має підтримати цю акцію. Ми принесли ці іграшки й лишаємо їх тут, що вони будуть з ними робити, викидати чи ні, то вже їхня відповідальність», – сказала Людмила Шамрай.

Настоятель Свято-Троїцького собору отець Володимир у розмові з учасниками акції зазначив: щоб дізнатись позицію Церкви, треба «йти до її Глави». Він також заявив про те, що Запорізька єпархія УПЦ (МП) вже оприлюднила коментар щодо ситуації, і відмовився від подальшого спілкування.

Після завершення акції принесені дніпрянами іграшки залишились під дверима церкви. У храмі запевнили, що ввечері, коли двері зачинятимуть, їх заберуть досередини, а потім віддадуть дітям.

Акцію #принеси_ляльку ініціював виходець із Запоріжжя, блогер Юрій Гудименко, який закликав українців приносити іграшки під стіни храмів УПЦ (Московського патріархату) через те, що представники цієї Церкви відмовились відспівувати дворічного загиблого хлопчика, якого було хрещено в церкві УПЦ Київського Патріархату.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/69656/

Следующая новость
Предыдущая новость

Инвестиции в развитие гостиничного бизнеса Беларуси Скупка и оценка антиквариата Современные услуги печати Полы из ламината – современно, практично и эстетично Перевозка умерших по Украине

Публикации