Українські й німецькі мусульмани надають вимушеним переселенцям з Криму та Донбасу регулярну допомогу

09.01.2018 16:37 6

Українські й німецькі мусульмани надають вимушеним переселенцям з Криму та Донбасу регулярну допомогу

Послідовники ісламу з Німеччини передали в оселі потребуючих обігрівачі, набори постільної білизни, подушки та теплі ковдри. Роздавання допомоги відбудеться і в інших ісламських культурних центрах ГС «Всеукраїнська асоціація «Альраід» по всій Україні. Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» шейх Саід Ісмагілов.
— Коли почалась окупація Криму і частини Луганської та Донецької областей (де проживає більшість українських мусульман), а з нею і переслідування, що призвело до переселення значної кількості мусульман на підконтрольну територію, першими надати допомогу переселенцям відгукнулися мусульмани Німеччини з благодійної організації Muslimehelfen, — розповів шейх Саід.
Як відзначив муфтій, голова фонду Ахмад фон Денфер приїхав в Україну задля того, щоб домовитись про організацію допомоги мусульманам. Втім, в колі уваги німецьких послідовників ісламу не лише українські одновірці, їх допомога поширюється на багато країн світу:
— Мусульмани Німеччини збирають пожертви для того, аби допомагати одновірцям в різних країнах: в Африці, у Чечні тощо. Це, я думаю, дуже велика і добра справа, нехай Всевишній Аллаг винагородить всіх тих мусульман, що збирали ці кошти і передали їх сюди.
Як зазначив голова громадської спілки «Всеукраїнська асоціація «Альраід» Сейран Арифов, спільна акція українських і німецьких мусульман вже стала традиційною — це прояв віри послідовників ісламу:
— Ми віримо в Аллага і, намагаючись наблизитися до Нього, здійснюємо добрі справи, — нагадав Сейран Арифов. — Саме тому акція, яку ми проводимо спільно з організацією Muslimehelfen, вже є традиційною. Ми іноді думаємо, що для того, аби робити якісь добрі справи, обов’язково потрібно мати дуже великі фінансові можливості. Але здійснювати їх може будь-хто з нас, незалежно від свого фізичного стану чи матеріальних статків. Пророк Мухаммад (мир йому і благословення!) в одному з хадисів сказав: «Захистіть себе від пекельного вогню хоча б половинкою фініка!» — тобто, кожен з нас повинен намагатися робити добро, навіть найменше — за нього винагорода, — нагадав Сейран Арифов.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбирайте лучшее, выбирайте металлочерепицу от завода «КМ» Для надлежащего уровня обслуживания покупателя необходимо современное оборудование Все, что вам нужно для рукоделия Глава пресс-службы УПЦ: «Предательство Порошенко было наиболее болезненным» Ручные сканеры штрих-кодов уже в твоем городе

Публикации