Тисячі євреїв зібрались на жалобу біля Стіни плачу

01.08.2017 19:18 0

Тисячі євреїв зібрались на жалобу біля Стіни плачу

У ніч на 1 серпня євреї увійшли в день жалоби та посту Дев’ятого ава (місяця). Увесь народ згадує трагічне руйнування Першого та Другого храмів в Єрусалимі, які були центром релігійного життя. Про це повідомляє Zik з посиланням на EPA.

Саме на Дев’яте ава сталися страшні трагедії в історії народу – поразка єврейських повстанців у 135 році, початок хрестового походу у 1095 році, де загинули десятки тисяч євреїв тощо.

Народ нічого не їсть, не може пити, працювати та не вдягає шкіряне взуття. Крім того, це єдиний день у році, коли не можна читати Тору. Адже її пізнання вважають джерелом радості.

Тотальний піст розпочинається за кілька хвилин до заходу сонця з вечора 8 ава. Закінчення – при появі зірок на небі увечері 9 ава.

Тисячі євреїв зібралися на молитву біля Стіни плачу в Єрусалимі. Вони задумливі та засмучені через ті страждання, що пережив народ у минулому.

У багатьох на очах видніються сльози. Біль за трагедії минулого досі не покинув єврейську спільноту.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Оригинальные игровые машины для тех, кто любит побеждать Выгодные кредиты под залог квартиры Виды отчетов по практике: студентам на заметку Працівники ювенальної поліції влаштували свято дітям молодіжного табору Мукачівської єпархії УПЦ Все про медичне страхування для іноземців

Публикации