Патріарх Святослав розповів Папі про можливе об’єднання українського православ’я та про ставлення УГКЦ до цього процесу

03.07.2018 18:37 18

Патріарх Святослав розповів Папі про можливе об’єднання українського православ’я та про ставлення УГКЦ до цього процесу

Сьогодні у Ватикані відбулась зустріч Блаженнішого Святослава з Папою Франциском. Зустріч відбулась з ініціативи та на прохання Глави УГКЦ з нагоди відзначення ювілею 1030-річчя Хрещення Русі-України, інформує сайт Київської архиєпархії УГКЦ з посиланням на Секретаріат Глави УГКЦ в Римі.

Особливу увагу Блаженніший Святослав приділив стосункам УГКЦ з іншими Церквами-спадкоємницями Володимирового Хрещення. Він розповів Святішому Отцеві про болючий факт поділу між православними Церквами в Україні та непоодинокі “ганебні факти інструменталізації Святих Тайн, зокрема Святої Тайни Хрещення, для приниження або заперечення християнської ідентичності вірних певних конфесій”.

За повідомленням Секретаріату Глави УГКЦ в Римі, під час розмови Блаженніший Святослав ще раз висловив Святішому Отцеві позицію УГКЦ щодо перемовин, які ведуться між Православними Церквами та Константинопольським Патріархатом у справі зцілення поділів та об’єднання українського православ’я:

“Ми позитивно оцінюємо зусилля щодо подолання розколу в українському православ’ї. Одночасно вважаємо ці процеси внутрішньою справою православної сторони і в жодному випадку не втручаємося у ці процеси та не беремо участі у їх проведенні. Ми переконані, що світська влада повинна забезпечувати необхідні умови для вільного розвитку усіх Церков у нашій державі і неприпустимим з її боку є трактувати будь-яку Церкву як державн”, - наголосив Глава УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/71701/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем качественные часы - Rolex Daytona Тотал больше в футболе: Что это и как это влияет на игру? 3D принтер для вас 10 простых способов улучшить интерьер квартиры Глава РПЦЗ путешествует по Крыму, который считает российским

Публикации