В Одеському екзархаті УГКЦ 54 парафії та брак кадрів

03.07.2018 18:14 12

В Одеському екзархаті УГКЦ 54 парафії та брак кадрів

«Потреби нашої Церкви дуже великі. Де не торкнувся сильно комунізм і радянська влада, там маємо процвітання. Я кажу, що Галичина збирає плоди, а Південь, Центр і Схід – засіває. Митрополит Андрей (Шептицький) дуже прагнув розвинути нашу Церкву на тих теренах. Йому не вистачило часу, не дали певні політичні сили. Він в Одесі вже купив навіть земельну ділянку, але через війну не встиг розвинути й покликати до життя нашу Церкву на тих теренах», – зазначив владика.
Він відзначив, що спецкурс покликаний сказати правду про місійну ситуацію в Церкві. «А правда така, що, крім Галичини, наша Церква перебуває по цілому світу. І в яку би країну ви не поїхали, там є наші вірні!», – наголосив екзарх Одеський.
Владика розповів семінаристам про Одеський екзархат та особливості служіння на Півдні України. «Хто любить море – у вас є шанс бути близько моря, на постійному курорті», – пожартував він, запрошуючи майбутніх священиків душпастирювати на південних теренах України.
Владика відзначив, що населення Одеського екзархату – 5,5 млн осіб. Він охоплює чотири області: Одеську, Миколаївську, Херсонську і Кіровоградську. Найменше розвинена Кіровоградська, найбільше – Херсонська, в якій створено навіть два деканати – Херсонський і Скадовський. В Одеському екзархаті – 54 парафії, що діють, 44 священики і 2 диякони, 8 храмів будуються, 14 – заплановано спорудити.
Говорячи про труднощі в екзархаті, єпископ відзначив, що це насамперед брак кадрів. Крім того, владика Михайло наголосив на важливості ролі дружини священика на місійних теренах.
«Я завжди кажу, що добра дружина священика – це 70 % його пасторального успіху. Маю священика, який зізнався: "Владико, я хотів давно піти з цих теренів на Галичину, але дружина не дала". А дружина співає, катехизує, все впорядковує і завдяки їй отець себе гарно віднайшов. Тож, браття, від майбутньої дружини дуже залежить ваше пасторальне служіння», – наголосив екзарх Одеський, звертаючись до учасників спецкурсу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Мемориальные комплексы из гранита Как убрать сажевый фильтр в авто? СБУ притягла до відповідальності низку священиків УПЦ Мрамор с рисунком в дизайне интерьера Как получить разрешение на трудоустройство иностранцу

Публикации