ГПУ зацікавилася діяльністю організації "Союз православний "Радомир"

12.01.2018 23:17 9

ГПУ зацікавилася діяльністю організації

Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування проти окремих представників Запорізької Єпархії УПЦ (МП) та організації "Союз православний "Радомир".

Їх підозрюють у кримінальному правопорушенні за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від релігійних переконань) КК України. Про це заявив речник ГПУ Андрій Лисенко, а потім підтвердила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «5 канал».

Фігурантів справи звинувачують у вибірковому підході до проведення релігійних обрядів. Ідеться про випадок, коли в Запоріжжі священик Московського Патріархату відмовився відспівувати дитину, хрещену в церкві Київського Патріархату. Коли ж мешканці міста, на знак протесту, почали зносити до храму дитячі іграшки, кількох учасників акції побили.

У повідомленні також ідеться, що деякі представники УПЦ (МП) не раз засуджували проведення антитерористичної операції та виправдовували агресію Росії щодо України.

«Серед прихожан храмів розповсюджується інформація про необхідність об’єднання України з Росією та засуджується Європейський напрямок розвитку нашої держави, засуджується проведення антитерористичної операції, а також виправдовуються агресивні дії Російської Федерації по відношенню до України», - пише Лариса Сарган.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/69686/

Следующая новость
Предыдущая новость

Экспертная оценка антикварных вещей по фото Политеизм как побочный продукт древней глобализации Перевозка грузов в самые короткие сроки Что подарить иностранцу из сувениров? УАПЦ продала монастир за 382 тисячі гривень

Публикации