Глава УГКЦ разом з папою Римським молитиметься за Україну

23.01.2018 17:27 12

Глава УГКЦ разом з папою Римським молитиметься за Україну

«Візит Святішого Отця до собору Святої Софії має важливе історичне значення: кілька десятиліть цей храм був головним катедральним храмом нашої Церкви і став символом її відродження. Зустріч Папи з українськими мігрантами є знаком його пастирської турботи про них та виявом солідарності з усім українським народом, котрий вже декілька років страждає від війни на Донбасі», – вважає владика Святослав.
Об 11:00 глава УГКЦ очолить літургію. Після обіду, о 16:00, папа Франциск прибуде до собору Святої Софії, де його зустріне глава УГКЦ. У храмі паломники зустрінуть Франциска українською колядою, після чого глава УГКЦ привітає його у своєму слові.
Папа також звернеться до української громади, а відтак зійде до крипти собору, де помолиться перед могилою владики Степана Чміля, свого вихователя в початковій школі у Буенос-Айресі (Аргентина). На завершення свого візиту єпископ Рима вийде до паломників на території собору Святої Софії.
Візит Франциска триватиме приблизно півтори години. Завершиться паломництво молебнем за Україну.
Собор Святої Софії є для українських мігрантів важливим духовним та культурним осередком. Українці в Італії є п’ятою за кількістю етнічною спільнотою. У різних регіонах Італії діє 145 греко-католицьких капеланських осередків, в яких здійснюють душпастирське служіння 62 священики.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Создание сайтов под ключ. Основные особенности Достойная старость в специализированном пансионате Еврейская шакшука на завтрак - это то, что от вас точно не будут ждать ваши близкие Курсы английского языка для взрослых Недвижимость в Испании на выгодных условиях

Публикации