Хор з Арканзасу приїхав в Україну з пасхальною програмою

26.04.2018 13:11 9

Хор з Арканзасу приїхав в Україну з пасхальною програмою

«Ми приїхали в Україну, тому що любимо українців, і подумали: було б чудово, якби вони почули великий хор з Арканзасу. Але цей тур – це не просто концерт. Наша музика несе послання, тому ми обрали пісні, які “говорять” до людей», — говорить організатор заходу Майкл Готт, керівник благодійної організації MGI.
Хор з Арканзасу виконує пісні, характерні для південної частини Сполучених Штатів, тобто пісні у стилі госпел та спірічуелс. Для тих, хто не розуміє англійську, переклад на українську тексту пісень відображався на сцені.
Хор «Master’Singers» під керівництвом диригента Ларрі Грейсона приїхав в Україну із самого серця Америки — зі штату Арканзас. Учасники хору живуть у 20 різних містах, але зустрічаються раз на місяць для спільних репетицій. Більшість хористів вперше в Україні, з них лише четверо раніше побували в Україні.
В рамках концертного туру було проведено прес-конференцію за участю хористиів, начальника Управління культури й мистецтв Тернопільської міської ради та голови Тернопільського оргкомітету.
«Дуже добре, що такі концерти можуть відбуватися у нашому місті. До речі, Тернопіль – єдиний в Україні, який має міжконфесійний фестиваль духовної музики «Я там, де є благословення», тому ми відкриті до таких заходів. Ми зацікавленні в розвитку міжкультурних відносин із різними країнами, у тому числі зі США, бо Тернопіль – перше місто в Україні, яке заявило про західний вектор розвитку, тому ми і надалі будемо сприяти подібним концертам», – заявив Олександр Смик, начальник Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.
Попереду виступи хору в Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницьку, Білій Церкві, Черкасах, Кропивницькому та Києві.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Київська митрополія УПЦ провела зустріч з рідними українських військових, які перебувають у полоні Обсидиановый образок Вера, Надежда и Любовь "Amnesty International" видит "агрессивное наступление" конфессий на парламент Украины Огромный выбор рюкзаков для украинцев Качественные шины на любой автомобиль

Публикации