Харківсько-Полтавський архієпископ виголосив у Бельгії доповідь про патріарха Йосифа Сліпого

30.11.2017 12:25 9

Харківсько-Полтавський архієпископ виголосив у Бельгії доповідь про патріарха Йосифа Сліпого

Опікувалася поїздкою монаша спільнота редемптористів у Брюсселі. 24 листопада владика Ігор узяв участь у конференції «Патріярх Йосиф – Україна, Бельгія, Лювен: прориви, невдачі і наші перспективи», що проходила в Українському домі стародавнього університетського міста Лювен у Бельгії. Доповідь архієпископа Ігоря мала назву “Материковий резонанс патріяршого служіння Йосифа Сліпого”.

На конференції також виступили з доповідями єпископ Борис Ґудзяк («Йосиф Сліпий: душпастир у наможливих ситуаціях (важких обставинах), ініціатор серед безнадії і лідер серед хаосу і розгублености»), о. Руслан Піх («Питання Патріярхату УГКЦ та реакція греко-католицького духовенства і мирян у Бельгії у др. пол. ХХ ст.»), Віктор Полетко («Українські культурно-релігійні інституції за кордоном: нагоди і виклики для суспільства, Церкви і держави»).
26 листопада архієпископ Ігор відвідав український осередок, що діє при місійній станиці Зіслання Святого Духа (адміністратор о. Микола Буцяк) у м. Утрехт, що в Нідерландах. Владика молився за архіиєрейською літургією, яку очолив єпископ-емерит Василь (Медвіт), а потім взяв участь у відправі панахиди за жертвами Голодомору 1932-1933 рр. і виголосив проповідь. На богослужінні був присутній посол України у Нідерландах Всеволод Ченцов, який звернувся до присутніх із промовою. Виступили церковні хори з Утрехта й Гааґи.
Того самого дня, 26 листопада, заупокійні богослужіння за жертвами Голодомору 1932-1933 рр. було відправлено в кафедральному соборі святих Михайла і Гудули (Брюссель). Співслужили панахиду єпископ-емерит Василь (Медвіт), архієпископ Ігор (Ісіченко) і архієпископ Євстратій (Зоря) з УПЦ Київського Патріархату. Кожен із владик виголосив проповідь. Було зачитано вітальне послання апостольського нунція при Європейському Союзі та послання митрополита Олександра (Драбинка) з УПЦ (Московського Патріярхату). За богослужінням молився апостольський нунцій при королівському престолі в Бельгії архієпископ Августин Касуджа. До присутніх промовив посол України в Королівстві Бельгія Микола Точицький. Діти з української школи Брюсселя прочитали вірші про національну трагедію 1932-1933 рр.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Аудиосказки для вашего малыша Увлекательная игра на зеркале без блокировок Ремонт в кухне и покупка мебельного гарнитура в Твери Мужские зимние пуховики в Астане На аукціоні продають богослужбове приміщення УПЦ

Публикации