Феміністки підірвали резиденцію католицьких єпископів

01.08.2017 15:12 3

Напад на офіс Конференції єпископів у Мехіко стався вночі з 24 на 25 липня. Від вибуху ніхто не постраждав. Як повідомляє КМЦ, відповідальність за теракт взяло на себе угрупування «Неформальна феміністична група антиавторитарної дії». Про це було повідомлено через міжнародний сайт «Contra Info».

У склад бомби, яку підклали в резиденцію єпископів, входили динаміт, пропан і бутан. У заяві терористи заявили, що це помста католикам за катування і вбивства «в ім'я вашого Бога» і за злочини проти дітей. Сайт, на якому феміністичне угрупування розмістило інформацію, – це майданчик для анархістів, антиглобалістів та багатьох інших антисистемних маргінальних рухів.

Позиція Мексиканської Церкви щодо інциденту – стримана. Представник єпископату монсеньйор Альфонсо Міранда Гвардіола зазначив, що напад на Конференцію єпископів відображає сплеск насильства в усій країні і багаторічну боротьбу з бандами наркоторговців.

Раніше журнал «El Universal» опублікував статтю «Тероризм проти Церкви», де журналіст Луїс Карденас зібрав з усієї країни численні приклади цілеспрямованих нападів на священиків, на людей, пов'язаних з Церквою, та на католицькі об'єкти. За даними матеріалу, з 1990 року в Мексиці скоєно 66 різного роду замахів на людей Церкви, в основному священиків. 59 із них загинуло.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Плитка Tubadzin для вашего интерьера Библия на любой вкус по выгодным ценам УАПЦ продала монастир за 382 тисячі гривень Как убрать сажевый фильтр в авто? Профессиональные юридические услуги

Публикации