У столиці пройшли акції ЛГБТ та їх релігійних опонентів

18.06.2018 16:15 3

У столиці пройшли акції ЛГБТ та їх релігійних опонентів

Учасникам "Маршу рівності" вдалося безперешкодно пройти запланованим маршрутом. Столична поліція оцінила їхню кількість у 3,5 тис. осіб. У той же час організатори говорять про те, що марш зібрав близько 5-6 тисяч осіб.
Безпосередньо КиївПрайд-2018 охороняли 2,5 тис. правоохоронців, ще стільки ж поліцейських додатково контролювали ситуацію в прилеглих районах Києва.
Паралельно із "Маршем рівності" свої акції проти його проведення намагалися організувати праворадикальні організації і прихильники традиційних форм сім'ї. Відбулася невелика сутичка між правими активістами та учасниками КиївПрайда-2018 біля готелю Опера. У підсумку в управлінні поліції опинилися 56 осіб - "для встановлення особистих даних і надання пояснень".
По узбіччях доріг, де пройшли ходою учасники "Маршу рівності", прихильники традиційних цінностей, релігійних організацій і противники ЛГБТ-руху вивісили свої банери і вигукували відповідні гасла: "Ні диктатурі меншин, Ми проти гей-параду, Ганьба, Закон для сімей - Україна для сімей, Мама-тато - добре, тато-тато - погано".
Однак сутичок між цими супротивниками маршу і учасниками акції КиївПрайд-2018 зафіксовано не було.
За словами представників поліції, вона не перешкоджала тим противникам "Маршу рівності", які не здійснювали протиправних дій, а "мирним шляхом вигукували свої гасла, вели дискусію".
Глава Спілки християнських письменників України, генеральний секретар Українського Євангельського альянсу, пастор київської церкви "Ранкова Зірка" Костянтин Шаповалов, громадські діячі, представники християнської інтелігенції виступили зі зверненням до християн, в якому висловили розчарування тим, що християн, які вийшли протестувати проти маршу ЛГБТ, виявилося менше, ніж очікувалося.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови Магазин электроники для ваших выгодных покупок Платежные сервисы как преимущество лучших онлайн казино в сети Лучшая офисная мебель Правильный подход к инвестициям

Публикации