У рейтингу довіри українців Євросоюз випередив Церкву

12.07.2018 17:53 9

У рейтингу довіри українців Євросоюз випередив Церкву

Дослідження стосувалося обізнаності громадян держав-учасниць Східного партнерства щодо політики Євросоюзу, моніторингу рівня довіри до інституцій та визначення пріоритетних цінностей.
Згідно з результатами дослідження, рівень довіри до Євросоюзу в Україні порівняно з 2017 р. зріс на 8%. Результати опитування свідчать, що 66% українців довіряють ЄС. Водночас ООН довіряють 54% опитаних, а НАТО – 40%. Довіра до Євразійського економічного союзу (Росія та її союзники) натомість опустилася до найнижчого рівня – 29%.
За рівнем довіри Євросоюз також суттєво випередив усі національні інституції. Церкві довіряє 58% українців, місцевій владі – 40%, урядові – 16%, парламентові – 12%, а політичним партіям – 11%.
Під час опитування 71% громадян України назвали мир, безпеку і стабільність серед трьох найважливіших цінностей. Достаток і заможність вважає пріоритетним 41% респондентів, а 34% обрали серед важливих цінностей чесність і прозорість. 70% українців асоціює Євросоюз з утвердженням цих цінностей в Україні.
Водночас 42% українців не мають оптимізму щодо майбутнього країни. «Дуже оптимістично» налаштовані 22% опитаних, а «цілком оптимістично» - 29%.
Згідно з результатами опитування, 45% українців найбільше турбує рівень життя і бідність, 37% назвали причиною найбільшого занепокоєння війну і безпеку, 36% – економічну кризу, 33% – корупцію. І лише 7% опитаних непокояться через «територіальний конфлікт» в Україні. Цей показник порівняно з 2017 роком знизився на 4%.
Щорічне опитування здійснювалося впродовж березня 2018 року за методом особистих інтерв'ю. Опитано 1 тис. респондентів.

Фото еuneighbours.eu

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественный пенопласт от производителя Азартные игры Вулкан казино Американский сорт кофе Magnum: для истинных ценителей Строительство бассейнов под заказ Диваны современные, модульные, модные и необычные

Публикации