У Полтаві молитовно вшанували пам'ять воїнів, які загинули у битві з ординцями на Ворсклі 1399 року

20.08.2018 21:14 21

У Полтаві молитовно вшанували пам'ять воїнів, які загинули у битві з ординцями на Ворсклі 1399 року

Це була одна з найбільш масових і кривавих битв епохи середньовіччя. Вона відбулася 619 років тому 12 серпня під проводом литовського князя Вітовта і завершилася поразкою - десятки тисяч воїнів Русі, Польщі, Литви, Волощини, Молдови, тевтонських лицарів полягли на берегах Ворскли, що залишило наші землі без захисту від нападу ординців.
Громадська організація «Добродії Полтавщини» планує незабаром своїм коштом встановити у Полтаві поблизу Свято-Успенського кафедрального собору пам’ятний знак на честь битви на Ворсклі, проте поки що виготовлена частина пам’ятного знака – дошка з написом.
До слова були запрошені голова ГО «Добродії Полтавщини» Віталій Закладний, полтавський краєзнавець Віталій Григор’єв, котрий розповів про історію та значення битви на Ворсклі для Київської Русі.
Надзвичайний і повноважний посол Литви в Україні Марюс Януконіс вручив добродіям Полтавщини символічний меч князя Вітовта – меч миру. Архієпископ Федір подарував послу книгу «Київський Патріархат під амофором Святійшого Патріарха Філарета».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Невероятная история Арслана Джумаева, переехавшего из Туркменистана в США Подари себе счастье Широкоформатная печать баннеров в Одессе Заказать вскрытие замка в Киеве В последний путь с достоинством

Публикации