У Мінську планують встановити пам'ятник Пилипу Орлику, якого разом з Мазепою анафематствували за вказівкою Петра І

01.11.2018 19:21 9

У Мінську планують встановити пам'ятник Пилипу Орлику, якого разом з Мазепою анафематствували за вказівкою Петра І

"Хочу нагадати, що видатний український гетьман, автор першої європейської Конституції Пилип Орлик народився на білоруській землі - в Мінській області. І ми домовилися, що найближчим часом буде розглянуто питання щодо встановлення в Мінську пам'ятника цьому видатному українському і білоруському діячеві", - сказав український президент.
Пилип Орлик народився 1672 року на території сучасної Мінської області Білорусі, є політичним, державним і військовим діячем. Був генеральним писарем, гетьманом Війська Запорізького у вигнанні. Представник білоруського роду Орликів, один з авторів конституційного акту "Договорів і постанов", який називають першою у світі Конституцією.
Разом з гетьманом Іваном Мазепою та групою інших козацьких старшин був за вказівкою Петра І анафематствований Російською Церквою за приєднання до армії шведського короля Карла XII, яка виступала проти російських військ у Північній війні.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Русский Вулкан лучшие онлайн слоты Igrosoft, Novomatic, NetEn Печать книг в твердом переплете Броши из бисера на фетре Зарубежные лотереи Профессиональная уборка квартир и помещений в Питере

Публикации