У МВС заявили, що захищають всіх українців, незалежно від релігійної та конфесійної приналежності

16.03.2019 10:32 3

15 березня Заступник Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час робочої зустрічі з питань забезпечення правоохоронними органами громадського порядку на території релігійних громад, недопущення провокацій та розпалювання релігійної ворожнечі повідомила, що МВС захищає всіх українців, незалежно від релігійної та конфесійної приналежності. Про це йдеться на офіційному сайті МВС.

«Сьогодні ми розпочинаємо діалог за участі представників всіх релігійних організацій України. Наше суспільство проходить непростий шлях становлення. Питання релігії завжди було гарячою темою та приводом для розпалювання ворожнечі, провокацій та дестабілізацій. Я запевняю, що МВС та Нацполіція докладають максимум зусиль для збереження спокою на території релігійних громад», - зазначила заступник Міністра внутрішніх справ.

«Україна є багатоконфесійною державою. На основі законів, моральних цінностей, ми дійсно можемо зберегти спокій та мир. Жодних преференцій представникам певних релігійних громад не буде», - додала Тетяна Ковальчук.

Заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв нагадав, що єдиним уповноваженим органом, що має право на застосування сили, є Національна поліція.

«У своїй діяльності ми керуємося виключно положеннями законодавства. Жоден із випадків конфліктних ситуацій не залишиться поза нашою увагою. 140 тисяч працівників Нацполіції – це ті, хто несуть службу поблизу культових релігійних споруд. Ми не допустимо жодної ескалації конфліктів», - сказав він.

За словами Костянтина Бушуєва, на всій території держави зареєстровано 23 кримінальних провадження, пов’язаних із порушеннями в релігійній сфері.

«Серед них: випадки хуліганства, підробки підписів під час голосування щодо переходу релігійних громад, порушення рівноправності громадян залежно від релігійних переконань, пошкодження релігійних споруд та перешкоджання релігійним обрядам», - зазначив заступник голови Нацполіції.

Єпископ Римсько-Католицької церкви в Україні, Головуючий Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій Віталій Кривицький подякував за можливість діалогу та наголосив, що релігія в жодному випадку не може бути інструментом впливу: ні в передвиборчий період, ні в будь-якій інший.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю та відзначили її важливість.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/75090/

Следующая новость
Предыдущая новость

Известное Эльслотс казино на деньги Качественный табак и кальян по доступным ценам Оптимизация работы переводчика Качественная обувь для ваших деток Космолот - как перевернуть сознания клиентов

Публикации