Представники Церков закликали виборців робити усвідомлений вибір, а політиків – дотримуватися християнських цінностей

16.03.2019 8:32 3

Представники Церков закликали виборців робити усвідомлений вибір, а політиків – дотримуватися християнських цінностей

У Києві 13 березня 2019 року в приміщення інформаційного агентства «Укрінформ» відбувся круглий стіл на тему «Від свідомого виборця до відповідального політика».

За повідомленням прес-служби ВСЦ ЄХБ, у заході взяли участь експерти, науковці, громадські та державні діячі. Мета заходу – обговорити та визначити найбільш важливі складові виборчого процесу в Україні, зокрема усвідомлення відповідальності виборця-християнина за власний голос, а політика-християнина – за дотримання християнських цінностей у своїй політичній діяльності тощо.

Представники Церков закликають виборців робити усвідомлений вибір, а політиків – дотримуватися християнських цінностей

«Ми сьогодні знову і знову хочемо нагадати, що верховна влада належить єдиному Богові, і будь-яка земна влада – це запозичена влада, і вона успішна настільки, наскільки вона орієнтується на верховну владу. Біблія показує, що Божий престол характеризують як мінімум три фундаментальні речі: справедливість, святість і любов», – наголосив Ігор Бандура, перший заступник ВСЦ ЄХБ.

Він також зазначив, що сьогодні Церкву хочуть почути, як голос правди, голос цінностей, голос моралі. За його словами, Церква виконує свою першу місію – вона молиться. У церквах ЄХБ вже декілька місяців щоп’ятниці всі охочі проводять день у пості і в молитві до 29 березня.

«В неідеальній країні з неідеальними людьми, з неідеальною владою ми молимося ідеальному Богу і надіємося на краще, до цього і закликаємо всіх людей», – додав служитель.

Єпископ Римо-Католицької Церкви, головуючий у Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) Віталій Кривицький зазначив, що нині довіра громадян до влади дуже слабка, і навіть довіра до церкви – не на найвищому рівні. «Люди зараз обирають серед тих, кому не довіряють. Або тих, кому у кращому випадку дещо більше довіряють, ніж іншим. Це таке виживання. І якщо говорити про священнослужителів, чи ми знаємо про вихід з політичної точки зору, то скажу, що ні. Було б дивно, якби знали», – підкреслив він. Єпископ радить передусім спиратися на віру в Бога, на мораль, бо без цього навряд чи вдасться змінити на краще ситуацію в країні.

Директор представництва Світового конгресу українців в Україні Сергій Касянчук зазначив, що «Церква має допомогти зрозуміти, де є пропозиція цінностей, а де те, що дає шанс на майбутнє, і де є той дешевий одноденний популізм, який жодного стосунку до цінностей не має».

Учасники круглого столу обговорили та визначили найважливіші складові виборчого процесу в Україні, звернули увагу на необхідність широкого просвітництва задля позитивного впливу на перспективи забезпечення процесів переходу влади від управління суспільством до служіння йому.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/75078/

Следующая новость
Предыдущая новость

Смотреть онлайн турецкие сериалы Удивительный мир гемблинга на сайте Азино 777 Тотал меньше 2.75: что это значит в ставках на спорт Ремонт стиральных машин: частые проблемы и их решение Мобильные бетонные заводы

Публикации