У Криму клірики УПЦ вчергове освятили російський зенітно-ракетний комплекс, який вийшов на бойове чергування

15.01.2018 18:16 6

У Криму клірики УПЦ вчергове освятили російський зенітно-ракетний комплекс, який вийшов на бойове чергування

За словами командувача ВПС і ППО Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанта Віктора Севостьянова, все угруповання ППО Криму відтепер устатковане найсучаснішою зенітно-ракетною системою, яка «не знає аналогів у цілому світі і має справді унікальні можливості». Також він додав, що забезпечуватиметься «повітряний захист населення та особливо важливих об'єктів» не лише на окупованому Кримському півострові, а й на значній території сусіднього Краснодарського краю. Перевівши ЗРК у бойове положення, технічні розрахунки продемонстрували їхнє висування на позиції під прикриттям зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир С-1», розгортання комплексу на позиції, працю засобів виявлення.
Під час церемонії благочинний Севастопольського округу УПЦ (МП), настоятель Свято-Володимирського кафедрального собору в Херсонесі Сергій Халюта освятив бойову техніку і окропив її святою водою.
Раніше прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в розташуванні нових комплексів С-400 під Севастополем «не варто бачити загрози», оскільки це було зроблено «для забезпечення безпеки Росії».
Аналогічний комплекс в окупованому Криму було розгорнуто рік тому, 14 січня 2017 року. Тоді його освятив митрополит Феодосійський і Керченський Платон, ієрарх УПЦ.
ЗРК великої і середньої дальності нового покоління С-400 «Тріумф» прийнято на озброєння в РФ у квітні 2007 року. Він призначений для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряно-космічного нападу, здатний перехоплювати цілі на дальності до 600 наземних об'єктів, вражати їх на дальності 400 км і на висоті до 30 км.

Того ж дня, 13 січня 2018 р., у Краснокам'янці (Феодосійський регіон) відбулася «інтернаціональна» урочиста присяга новобранців Росгвардії.«Понад півсотні кримчан, десять осетинів та інші кавказькі новобранці присягнули на вірність вітчизні. Свято відбулося за участі гостей, родичів молодих бійців та з напутнім словом священика», - повідомив кримський блогер Олександр Кір'яков (Sandro Kiriak). За його інформацією, участь у святкуванні взяв Валерій Савлаєв - керівник осетинської діаспори Криму.

У Криму клірики УПЦ вчергове освятили російський зенітно-ракетний комплекс, який вийшов на бойове чергування

Також Кір'яков додав, що новобранців благословляв архімандрит Марк - керуючий Кизилтаського чоловічого монастиря та подвір'я Свято-Покровського храму УПЦ в Судаку.

Нагадаємо, Кримська єпархія УПЦ повністю відмежувалася від УПЦ та України в своїх офіційних документах.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Переоденьте салон своего автомобиля в чехлы из экокожи Кроссовки-сороконожки Космолот - как перевернуть сознания клиентов СБУ притягла до відповідальності низку священиків УПЦ Как и где можно получить деньги в долг

Публикации